Fan Zhiyi: Първата знаменитост, която рекламира сигурността на новата Meizu 18 5G серия

  Meizu MY+
Fan Zhiyi: Първата знаменитост, която рекламира сигурността на новата Meizu 18 5G серия

Много хора вероятно не знаят, че Meizu е пионер в Китай в много отношения. Компанията е първият местен производител на смартфони (Meizu M8 от края на 2008 година), както и на персонализиран ROM, който в началото няма официално име.

Да не забравяме, че Meizu е и първият китайски смартфон производител, който въвежда хоризонталните линейни вибромотори в своите телефони (в Meizu 15 серията). От раждането си mEngine се превърна в еталон в индустрията, предоставящ висококачествена обратна връзка чрез вибрациите, както и контролиращ амплитудата и честотата според нуждите на сцената. В серията Meizu 18 имаме усъвършенстван mEngine 4.0, който в комбинация с чувствителност на натиск (3D Touch) внася истински щрих към mBack като механичен бутон.

Meizu mEngine

След като официално е кръстен Flyme през юни 2012 година, персонализираният ROM на Meizu е в първия ешелон и добива огромна популярност в Китай. Поради турболенциите през последните няколко години, голяма част от ядрото разработчици на Flyme тима напуска компанията. Мнозина от тях се присъединяват към OPPO. Не случайно ColorOS вече много наподобява Flyme.

След около две години на преустройване Flyme division се подмлади и фърмуерът на Meizu отново се връща към своя връх. Особено след официалното издание на Flyme 9 тази година.

С Flyme 9 компанията отново е пионер. Това е първият персонализиран ROM в Android лагера, който е изцяло ориентиран към потребителското изживяване и сигурността на телефона. Чист и безопасен, подобно на iOS на Apple. Тепърва се очаква подобни рестрикции да има в Android 12. Flyme 9 дори беше похвален от Shen Yiren, бившият вицепрезидент на OPPO.

Вчера от Meizu обявиха, че Fan Zhiyi е първата знаменитост, която има възможността да се убеди в сигурността на новата Meizu 18 5G серия. Fan Zhiyi е популярен китайски футболист, бивш национален играч, а понастоящем треньор. Наскоро той каза, че съвременните телефони са толкова умни, че чак са дразнещи. С всичките реклами и изскачащи уведомления, резултат от постоянното следене на дейността на потребителите, показват как цялата ни поверителна информация изтича в интернет.

Meizu 18 Flyme 9 Fan Zhiyi

Fan Zhiyi обяви във видеоклип, че Meizu 18 и Meizu 18 Pro са безопасни и чисти флагмани, които не допускат изтичане на данни, имат стриктно управление на разрешенията и задълбочена защита на информацията. Flyme 9, с който е оборудвана серията Meizu 18, има вграден голям брой функции, свързани с поверителността. Например „Guardian Scepter“ (скиптър пазител) е отговорен за управлението на оторизациите. „Full-View Hawk-Eye“ (всевиждащо ястребово око) отговаря за записа на поведението на приложенията. „Invisible Boots“ (невидими ботуши) са отговорни за географското позициониране. „Private Cloak“ (лично наметало) отговаря за защитата на личната информация и т.н.

Тези нови функции наистина са много полезни. Нека споделянето на лична информация бъде изцяло в ръцете на потребителите.

Flyme 9 privacy

Вашият коментар