Flyme 9.2 с разширяване на RAM, Режим на малък прозорец 3.5, безстепенно регулиране и още

  Meizu MY+
Flyme 9.2 с разширяване на RAM, Режим на малък прозорец 3.5, безстепенно регулиране и още

Заедно с новите смартфони Meizu 18s, Meizu 18s Pro и Meizu 18X от компанията представиха и обновения си фърмуер Flyme 9.2. След няколко месеца оптимизиране и надграждане Flyme 9.2 идва с нов стил на потребителския интерфейс, по-практични функции и по-стабилна работа.

RAM expansion

Компанията Meizu винаги се е фокусирала върху потребителското изживяване и тази надстройка на Flyme също ни предлага функция, която е много полезна при ежедневното използване на смартфона. С Flyme 9.2 можем да добавим виртуална RAM (random-access memory) за сметка на част от ROM (read-only memory), като разширавянето на оперативната памет зависи от размера на флаш паметта. При 256GB ROM може да се постигне разширяване на RAM с до 7GB. Това осигурява по-плавно превключване между приложения, които работят едновременно във фонов режим.

Flyme design 2021

При стоене с часове на ден през мобилния телефон, шрифтът оказва влияние върху нашето възприятие. В съответствие с насоките за достъпност WCAG 2.1, Flyme 9.2 ни предлага нов набор от модернизирани системни шрифтове с оптимизирани форми на шрифта, увеличено разстояние между думите и редовете, което прави сърфирането в интернет по-удобно.

В същото време Flyme 9.2 прави реверанс към по-възрастните хоря, като предоставя повече възможности за настройка на системните шрифтове и безстепенно променяне на размера и дебелината на шрифта. Увеличен е диапазонът на зоните, върху които може да се кликне, намалявайки изискванията за точност на операцията. Увеличен е и глобалният цветен контраст.

Alive wallpapers

Във Flyme 9.2 са обновени и живите (динамичните) тапети, добавени са разнообразни смесващи се стилове и ефекти на работния плот. Добавени са стиловете „New Moon“ и „Stay Light“. Може да се използват снимки за генериране на живи тапети при прехода между заключен екран и Always On Display (AOD).

Meizu Flyme 9.2 Alive Wallpapers
Meizu Flyme 9.2 Alive Wallpapers

Bright screen animation

Flyme 9.2 идва с преработени анимации на ярък екран, ефектите са по-естествени, а процесът на осветяване/затъмняване е по-плавен. Чрез интелигентно разпознаване на разпределението на светлината и сянката на тапета, екранът се осветява плавно от ярката към тъмната част.

Meizu Flyme 9.2 bright screen animation

Small window mode 3.5

Flyme 9.2 предлага още по-удобен за потребителя режим на малък прозорец Small window mode 3.5, който използва настройка на цветовете и потапящо скриване, за да избегне възможността за скриване на съдържанието на екрана при скриване на малкия прозорец.

„Rest Screen Play“ – след скриването на малкия прозорец, дори при изгасен екран аудиото може да продължи да се възпроизвежда във фонов режим и системата автоматично ще влезе в състояние на заспиване, след като възпроизвеждането приключи.

Meizu Flyme 9.2 Small window mode 3.5 Rest Screen Play

„Recently Used“ – можете бързо да намерите приложението и да улесните операцията.

„Function Direct“ – с едно плъзване сте крачка напред. Този режим може активно да извиква през страничната лента и да отива директно на страницата с функции на приложението.

Meizu Flyme 9.2 Small window mode 3.5 Function Direct

Worry-free cleaning

Във Flyme 9.2 е добавено и автоматично почистване, което намалява досадните операции при ежедневна употреба.

„Save Clean“ функцията изтрива автоматично екранни снимки след споделянето им, инсталационни пакети на приложения след инсталирането им, както и остатъчни файлове.

„Delete after ringing“ изтрива автоматично настроена аларма след позвъняването за събуждане.

Meizu Flyme 9.2 Small window mode 3.5 auto clean

„Auto-delete expired messages“ интелигентно разграничава кодове за потвърждение или кодове за получаване и автоматично изтрива съобщения с изтекъл срок.

OneMind Smart Engine

Мисловният двигател OneMind също е надграден във Flyme 9.2. Въз основа на хардуерната конфигурация OneMind 5.0 продължава да извършва задълбочена софтуерна оптимизация и да подобрява производителността на Meizu смартфоните. Дългогодишният опит е приложен и при Meizu 18X, който използва мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 870.

Както вече знаем, Meizu 18s, Meizu 18s Pro и Meizu 18X идват предварително инсталирани с Flyme 9.2. Според плановете на компанията Meizu 17, Meizu 17 Pro, Meizu 18 и Meizu 18 Pro трябва да получат надграждането до Flyme 9.2 през октомври. Смартфоните от Meizu 16 серията не са включени в списъка, но поддръжката на Flyme 8 и Flyme 9 не е прекратена и те ще продължат да получават актуализации.


Вашият коментар