Flyme функции – Заключване, Замъгляване и Мулти

  Meizu MY+
Flyme функции – Заключване, Замъгляване и Мулти

Заключване и Мулти се появиха още във Flyme 5, a Замъгляване дойде с Flyme 6. Как да използваме тези функции във Flyme 7 на нашия Meizu смартфон?

1. Lock (Заключване)
Когато отворим Диспечера на задачите чрез плъзване нагоре от долната част на дисплея, виждаме всички приложения, работещи във фонов режим. С натискането на бутона Х (Free Up) затваряме тези приложения и освобождаваме памет. Ако функцията Lock е включена за някое от приложенията, то няма да се затвори, тъй като е заключено.

Flyme App lock

2. Secret (Замъгляване)
Тази функция прави размазан съответния раздел, за който е активирана. Така този раздел остава скрит за случаен потребител на телефона ни.

Flyme App secret

3. Multi Window или Multi (Мулти)
Позволява ни да изпълняваме повече задачи на един екран. Например, можем да си водим бележки, докато гледаме видеоклип, или да търсим в мрежата и да проверяваме съобщенията си едновременно. Не всички приложения в телефона ни могат да работят в Мулти режим. При тези, които могат, иконата Мулти е активна. А когато изберем първото приложение, в долната половина от екрана се виждат останалите други, за които тази функция е достъпна. Също така можем да променяме размерите на двата екрана, които по подразбиране са еднакви.

Flyme Multi window

Вашият коментар