Потребителският интерфейс Flyme празнува 8-ми рожден ден

  Meizu MY+
Потребителският интерфейс Flyme празнува 8-ми рожден ден

Днес Flyme стана на 8 години. Душата на мобилните телефони на Meizu, както мнозина от феновете наричат Flyme, се отличава с красив дизайн и лесни за използване функции.

Първата версия на потребителския интерфейс, Flyme 1.0, излиза на 25 юни 2012 година. Следват Flyme 2.0 на 27 ноември 2012, Flyme 3.0 на 2 септември 2013, Flyme 4.0 на 2 септември 2014, Flyme 5.0 на 23 септември 2015, Flyme 6.0 на 30 ноември 2016, Flyme 7.0 на 22 април 2018 и Flyme 8.0 на 28 август 2019 година.

Вчера от компанията обявиха, че през последното тримесечие на годината ще видим и първия Meizu смарт часовник със специално разработен за целта Flyme за часовници (Flyme for Watch).

Да си припомним, че през август 2016 година компанията пусна хибридния часовник Meizu MIX. Това е луксозен класически часовник с швейцарски механизъм, снабден обаче с някои смарт функции като step tracker, phone calls/messages notifications, find the phone и др., достъпни чрез приложението Meizu Watch.

Освен това Meizu има и своя опит в производството на фитнес гривни, каквато е Meizu H1 SmartBand, представена в началото на декември 2016 година.

Малцина обаче знаят, че през 2015 година Meizu направи своите първи стъпки в изграждането на т. нар. умен дом (smart home). Прибирате се вкъщи от работа и ви чакат отворени завеси, включени светлини, тиха приятна музика, пречистен и климатизиран въздух… и това благодарение на платформата Meizu LifeKit House, в сътрудничество с Haier, Alibaba, Bong, RyFit – съвместими джаджи като умна крушка, цифров кантар, пречиствател и овлажнител за въздух, умен климатик, фитнес гривна и др.

Meizu LifeKit

Така или иначе, тази идея на практика остана недовършена. Сигурно е обаче, че през второто полугодие ще има нови смарт продукти, с които Meizu ще разширява своята екосистема в сферата на умния дом и джаджите за носене.


Вашият коментар