Geely и Meizu подписаха договора за стратегически инвестиции

  Meizu MY+
Geely и Meizu подписаха договора за стратегически инвестиции

Дълго носилите се слухове за инвестицията на Geely Holding Group в Meizu Technology най-накрая станаха факт. Днес в Ханджоу се проведе церемонията по подписване на стратегически инвестиции между Hubei Xingji Shidai Technology Co., Ltd. и Zhuhai Meizu Technology Co., Ltd.

Официално беше обявено, че Xingji Shidai притежава 79,09% контролен дял в Meizu Technology и получава едноличен контрол над компанията. Председателят на Xingji Shidai, Li Shufu, и основателят на Meizu Technology, Huang Zhang, присъстваха на церемонията по подписването. Wang Yong, главен изпълнителен директор на Xingji Shidai, и Huang Zhipan, главен изпълнителен директор на Meizu Technology, подписаха договора от името на двете страни.

Geely Meizu strategic investment.jpg

Стана ясно, че Meizu ще продължи да работи като независима марка и ще получи повече подкрепа от индустриалната верига и екологичните ресурси. Феновете на Meizu вече очакват с нетърпение автомобила Geely, оборудван с автомобилната система Flyme.

„Xingji Shidai инвестира стратегически в Meizu Technology, за да създаде съвместно нова писта за интелигентно изживяване и да се интегрира дълбоко в обширната екосистема на технологиите за пътуване. Flyme продължава да изгражда по-добре използвана система за смартфони и итеративно я надгражда, за да ускори скока в ерата на мобилните телефони, да отвори нова интеграция в крос-платформи и мулти-терминали и да донесе по-добро изживяване в Интернет на всичко (Internet of Everything). Meizu е не само този Meizu, но и чисто нов Meizu. Преследването идва от любовта, нека да отплаваме отново с нашите чаровни приятели!“, написаха от компанията в своя Weibo профил.

Да не пропуснем да споменем, че може би най-старият официален фен клуб на смартфон производител е именно този на Meizu. Вчера Meiyou (MY+) стана на 12 години. Честито!

Meizu Meiyou MY+

Вашият коментар