Geely е придобила Meizu? Все още няма официален отговор. Кога да очакваме серията Meizu 19?

  Meizu MY+
Geely е придобила Meizu? Все още няма официален отговор. Кога да очакваме серията Meizu 19?

В края на януари тази година се заговори, че китайският автомобилен гигант Geely има намерение да придобие Meizu. Тогава от Geely отговориха, че няма да коментират слухове, а от Meizu благодариха за интереса към тях. Тия дни китайските медии отново пишат за сделката между Geely и Meizu, за която твъдят, че вече е във финална фаза. Официално изявление от двете страни отново няма.

Още от миналата година е ясно, че Geely Holding Group навлиза и в смартфон бизнеса със своята нова фирма, регистрирана в Хубей, в която възнамерява да инвестира 10 милиарда юана. Тенденциите в момента са производителите на телефони да стартират бизнес с интелигентни автомобили, а автомобилните производители се нуждаят от телефони, с които да управляват автомобилната операционна система.

Знаем също, че от Meizu разработват операционна система за автомобили Flyme for Car. Къде тази система ще намери своето приложение, засега не е ясно. Освен това компанията има регистрирани доста патенти, свързани с автомобилната индустрия.

Meizu Geely

Geely е придобила множество фирми в миналото и досега нейната политика е била придобитите компании да запазват своите имена и индивидуалност. Да се надяваме, че и Meizu ще продължи да разработва мобилните си телефони под марката Meizu, ако твърденията за придобиването се окажат верни.

В същия момент феновете очакват с нетърпение тазгодишните флагмани от серията Meizu 19. Спекулира се, че от Meizu са решили да изчакат второто полугодие, за да може смартфоните да бъдат оборудвани със Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Новият чип няма да се различава съществено по производителност от Snapdragon 8 Gen 1, но се очаква да бъде „по-студен“, тъй като вече няма да се произвежда по 4nm технология на Samsung, а на TSMC. Това ще доведе до по-малка консумация на енергия, както и ще избегне редица проблеми, свързани с прегряването на телефоните.

За да се справи с греенето на Snapdragon 888 и Snapdragon 888 Plus в Meizu 18 и Meizu 18s сериите, компанията пусна актуализация на Flyme 9.2. Новата версия на фърмуера е снабдена с функцията Frequency Modulation. Тя позволява на потребителите да намаляват честотите на CPU и GPU, без да е необходимо да рутват своите телефони и да инсталират за целта приложения от трети страни. Функцията Frequency Modulation е за напреднали потребители, затова се намира в Developer options.


Вашият коментар