Придобиването на Meizu от Geely е към своя край

  Meizu MY+
Придобиването на Meizu от Geely е към своя край

Днес официалният уебсайт на Отдела за прилагане на антимонополното право към китайската Държавна администрация за регулиране на пазара разкри, че Hubei Xingji Shidai Technology Co. Ltd. и Zhuhai Meizu Technology Co., Ltd. са подписали споразумение за придобиване на 79,09% дял в Meizu Technology от Xingji Shidai Technology, както и споразумение относно стратегически инвестиционни въпроси.

Публичното изявление показва, че преди сделката основателят на Meizu, Huang Xiuzhang, и Taobao (China) Software Co., Ltd. са притежавали съответно 49,08% и 27,23% от Meizu Technology и са я контролирали съвместно. След приключването на тази сделка, дяловото участие на Huang Xiuzhang в Meizu Technology ще бъде намалено до 9,79%, а Taobao ще се оттегли от дялово участие и контрол. Приобретателят Xingji Shidai Technology ще държи 79,09% от собствения капитал на Meizu Technology и ще получи правото на индивидуален контрол на компанията.

Geely's acquisition of Meizu is coming to the end

Тази трансакция все още трябва да премине през процедурите за одобрение на съответните регулаторни органи. Засега няма официално изявление от двете страни относно придобиването. Дали базираната в Джухай компания ще продължи да произвежда своите продукти под марката Meizu, също не е ясно.

Hubei Xingji Shidai Technology Co. Ltd, беше създадена през септември 2021 от председателя на Geely Holding Group, Eric Li. Новата компания, чиято централа е в Ухан, ще се фокусира върху интегрирането на глобални технологии и ресурси за разработване на първокласни интелигентни устройства, включително смартфони.

Zhejiang Geely Holding Group е технологична компания с бизнес в секторите на автомобилната индустрия, интелигентната мобилност, зеления транспорт и дигиталните технологии. Фирмата притежава няколко марки, включително Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility и др.


Вашият коментар