Google Apps Installer за Meizu смартфони

  Meizu MY+
Google Apps Installer за Meizu/Flyme

Meizu смартфоните, предназначени за международния пазар, идват преинсталирани с услугите на Google. Това обаче не важи за по-старите модели, произведени преди Meizu PRO7, които не са сертифицирани от Google. Не важи също и за всички телефони с инсталиран китайски фърмуер на Flyme.

За глобалните потребители наличието на Play Store е важно за изтегляне и актуализиране на използваните приложения. Инсталирането на услугите на Google става чрез Google Apps Installer. Той може да бъде изтеглен от склада за приложения на Meizu, който идва с операционната система.

Ако сте с глобална версия на Flyme, напишете Google Installer в търсачката на App Store. Ще получите съобщение, че приложението не е намерено, и отдолу бутон с предложение за търсене в други складове.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Изберете тази опция и в резултатите от търсенето ще видите Google Apps Installer.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Натиснете бутона Install и следвайте стъпките.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Ако сте си закупили китайска версия на Meizu телефона или пък на глобална версия сте инсталирали китайския фърмуер, напишете само Google в търсачката на App Store. Първият резултат от търсенето е точно Google Installer. По същия начин натискате бутона Install и следвате стъпките. Хубаво е след това да си рестартирате телефона, ако той не се рестартира сам след инсталацията.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Ако въпреки всичко не откривате Google Apps Installer в склада на Meizu, може да си го изтеглите и от линковете по-долу:

За глобална версия на Flyme: Google Installer v4.5.4 (актуализиран: 26 юни 2019)
За китайска версия на Flyme: Google Installer v4.4.1 (актуализиран: 08 април 2020)


Вашият коментар