Google Apps Installer за Meizu смартфони

  Meizu MY+
Google Apps Installer за Meizu/Flyme

Meizu смартфоните, предназначени за международния пазар, идват преинсталирани с услугите на Google. Това обаче не важи за по-старите модели, произведени преди Meizu PRO7, които не са сертифицирани от Google. Не важи също и за всички телефони с инсталиран китайски фърмуер на Flyme.

За глобалните потребители наличието на Play Store е важно за изтегляне и актуализиране на използваните приложения. Инсталирането на услугите на Google става чрез Google Apps Installer. Той може да бъде изтеглен от склада за приложения на Meizu, който идва с операционната система.

Ако сте с глобална версия на Flyme, напишете Google Installer в търсачката на App Store. Ще получите съобщение, че приложението не е намерено, и отдолу бутон с предложение за търсене в други складове.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Изберете тази опция и в резултатите от търсенето ще видите Google Apps Installer.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Натиснете бутона Install и следвайте стъпките.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Ако сте си закупили китайска версия на Meizu телефона или пък на глобална версия сте инсталирали китайския фърмуер, напишете само Google (или Guge) в търсачката на App Store. Първият резултат от търсенето е точно Google Installer. По същия начин натискате бутона Install и следвате стъпките. Хубаво е след това да си рестартирате телефона, ако той не се рестартира сам след инсталацията.

Google Apps Installer за Meizu смартфони

Ако въпреки всичко не откривате Google Apps Installer в склада на Meizu, може да си го изтеглите и от линковете по-долу:

За глобална версия на Flyme: Google Installer v4.5.4 (актуализиран: 26 юни 2019)
За китайска версия на Flyme: Google Installer v4.4.4 (актуализиран: 19 януари 2021)


Вашият коментар