Как да ускорим Flyme

  Meizu MY+
Как да ускорим Flyme

Едно от най-популярните предимства на руутнатия Android/Flyme е възможността да се повиши производителността на телефона. Това обаче не е задължително. Можем да забързаме устройството си и без да го руутваме или да овърклокваме процесора. Ето някои съвети как да го постигнем.

• Деинсталиране на излишните приложения
Когато си купим нов телефон всички сме в еуфория и изтегляме всяко приложение, което ни изглежда готино. След известно време разбираме, че реално не се нуждаем от него. Във Flyme приложенията са разположени на Началния екран/екрани и се деинсталират много лесно. Просто плъзваме иконата на съответното излишно приложение нагоре, при което системата ни пита наистина ли искаме да го деинсталираме. Потвърждаваме с ОК и готово.

• Изчистване на стари снимки
Всички сме забелязвали как чисто новият ни Meizu смартфон работи бързо и с течение на времето се забавя. Освен от излишни приложения, това може да стане и от препълване на вътрешното хранилище със снимки или други обемисти файлове. Хубаво е периодично да ги трием. Можем да си ги прехвърлим преди това на компютър или и в облачно хранилище, като DropBox, Google Drive…

• Изчистване на кеша на приложенията
След известна работа на приложенията кешът им се увеличава доста и при телефоните с по-малко вътрешно пространство свободното място се изчерпва бързо. За изчистване на кеша, освобождаване на RAM и други опции използваме вграденото приложение Security (Сигурност).

Flyme Security app

• Промяна на скоростта на анимациите
Анимациите са красива част от взаимодействието между потребителя и ОС. Те обаче създават илюзия за по-бавна работа на системата. Достатъчно е да ги ускорим и този визуален трик ще ни даде усещане за по-бърз и гладко работещ смартфон, без реално да увеличаваме ефективността му.

Flyme Developer options
Flyme Animation scale

Отиваме в Settings > Accessibility > Developer Options (Настройки > Достъпност > Опции на програмиста) и променяме параметрите, посочени на снимката на екрана, които по подразбиране са 1х. Можем да пробваме с различните стойности, докато ни хареса. Можем и изцяло да ги премахнем, макар че това ще отнеме част от насладата.

Flyme Accessibility

Developer Options не са активни по подразбиране и трябва да се активират. Това става от менюто Settings > About phone (Настройки > Всичко за телефона). Кликаме 7 пъти върху Build number: Flyme… (Номер на версията). След това Developer Options ще се появят в менюто Accessibility.


Вашият коментар