Meizu 16Xs: Пластмасово тяло с коралов цвят

  Meizu MY+
Meizu 16Xs: Пластмасово тяло с коралов цвят

Остават три дни до конференцията в Пекин и официалното представяне на Meizu 16Xs. Днес компанията пусна нов подгряващ постер по този повод.

По-голямата част от спецификациите на новия смартфон са известни. Известни са и цветовите варианти – черен, син с градиента и корал. Жив корал е обявен за цвят на 2019 година от Pantone. Така че от Meizu определено следват модерните тенденции, а и това е жест към дамската аудитория.

Meizu 16Xs: Пластмасово тяло с коралов цвят

Въпреки 6,2-инчовия дисплей, тройната задна камера и батерията с капацитет 4000mAh, Meizu 16Xs ще тежи само 165 грама. Това ще бъде постигнато чрез пластмасово тяло, за мнозина недостатък.

И тук вече идва приятната изненада. Този път гърбът на телефона няма да е от поликарбонат, а от полиметилметакрилат (плексиглас). Много добро решение. Хем подобие на стъклен гръб с всичките му предимства, хем по-малко тегло, хем и по-голяма надежност.

Плексигласът е много здрав полимер и няма да се счупи дори при падане от голяма височина. Стъклените панели са доста красиви, но и вече в интернет е пълно с потребителски снимки на изтървани телефони със счупени гърбове.


Вашият коментар