Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition

 
Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition

След луксозното ограничено издание от 50 бройки на Meizu 17 Pro Hsiao Fang Pottery Art Collector’s Edition, от утре започва предпродажбата и на колекционерската версия на по-бюджетния модел от стартовата за тази година флагманска Meizu 17 серия – Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition 8GB/256GB.

Всички характеристики на Meizu 17 серията виж тук: Meizu 17 серията със Snapdragon 865 5G, 3D сензорна камера и безжично зареждане

Както подсказва името, смартфонът Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition е вдъхновен от първия произведен в Китай самолетоносач – Shandong, под номер 17 (CV-17). За да изрази своето уважение, в сътрудничество с китайската държавна корабостроителница (CSSC) компанията Meizu пусна ограниченото издание, посветено на тези, които обичат океана.

CV-17 е изцяло проектиран и конструиран от CSSC и е най-големият военен кораб, произведен в Китай до момента. Това е вторият за страната самолетоносач. Първият, Liaoning, е реконструиран съветски, закупен от Украйна. Строителството на Shandong започва през 2013г. и продължава почти четири години. Следват повече от три години тестове на вода и довършителни дейности, и на 17 декември 2019г. официално е пуснат в експлоатация. Гордостта на китайските военноморски сили и местната корабостроителна индустрия може да носи 36 изтребителя J-15, с 50% повече от предшественика си.

Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition

Както при всяко колекционерско издание и тук компанията е наблегнала на детайлите. На стъкления гръб на Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition е нанесена графика на самолетоносача, като повърхността на стъклото е обработена химически чрез AG (anti-glare) процес, за да се избегнат отблясъци. Разработена е и персонализирана тема. Тапетите, иконите на системните приложения и анимациите също носят духа на CV-17. В комплекта е включен и набор от персонализирани метални значки. Тематични са също калъфът, захранващият адаптер и иглата за вадене на СИМ картата. Навсякъде присъства и числото 17, което е общото между Meizu серията и номера на самолетоносача.

Meizu 17 Aircraft Carrier Limited Edition

Вашият коментар