Meizu 18T идва?

  Meizu MY+
Meizu 18T идва?

Всички знаем, че Meizu е марка, която обръща повече внимание на уникалността, на своя разпознаваем дизайн. До Meizu 17 серията телефоните се отличаваха по своите намалени до минимум предни рамки, в които беше разположена селфи камерата. Макар че Huang Zhang не харесва перфорациите в дисплея, от миналата година и Meizu се присъедини към тази тенденция, с цел постигането на изцяло безрамкови смартфони.

Въпреки перфорираните екрани Meizu 17 и Meizu 17 Pro също имат своите отличителни черти. Едно от основните предимства беше изцяло еднаквото разпределение на теглото в горната и долната половина на телефоните. Оригинално беше и решението разположената вдясно перфорация да има и полезна функция – да показва заряда на батерията.

В тазгодишната Meizu 18 серия обаче Huang Zhang се е отказал от симетричното разпределение на теглото, чието постигане най-вероятно е свързано с много големи разходи. Но и тук имаме оригинално приложение на перфорацията за селфи камерата, която този път е в средата – използва се като LED индикатор за пропуснати уведомления.

Meizu 18 и Meizu 18 Pro са най-скъпите до момента смартфони на компанията, като изключим някои лимитирани комбо пакети, например Meizu 17 Pro Hsiao Fang Pottery Art. По-скъпи са от сходни модели на други марки, което си е голяма смелост от страна на Huang Zhang.

Трябва обаче да се отбележи, че този път серията Meizu 18 наистина е много добра. Използва най-скъпия QHD+ (2K+) 120Hz Super AMOLED извит екран на Samsung, върховата мобилна платформа Snapdragon 888, течно охлаждане чрез парна камера (Vapor Chamber), новото поколение ултразвуково отключване чрез пръстови отпечатъци на Qualcomm, новото поколение оптична стабилизация на изображението SMA OIS чрез използване на т. нар. „умни метали“.

Камерата на Pro версията включва 50-мегапикселовия S5KGN1 основен сензор, Dual Pixel 1.2μm и оптичен формат 1/1.31”. Ултра широкоъгълният сензор е 32-мегапикселов и качеството на изображението е много по-добро. Предната 44-мегапикселова камера е оборудвана с AI ултра ясен портретен режим. Поддържа 40W жично и 40W безжично бързо зареждане на голямата 4500mAh батерия, плюс значително подобрената система Flyme 9.

Смело може да се каже, че Meizu 18 серията предоставя на потребителите перфектно изживяване. Но Meizu 18 и Meizu 18 Pro не са акцентите на Meizu за тази година.

Миналата година компанията пусна само два смартфона от високия клас – Meizu 17 и Meizu 17 Pro. Целта беше свиване на разходите за развойна дейност, последващи актуализации на фърмуера за по-малко модели и др. Освен това борбата за надмощие в бюджения и среднобюджетния сектор е ожесточена.

Преди три дни компанията закри и дъщерната си фирма Zhuhai Meizu Software Co., Ltd. Тя беше създадена през октомври 2008г., с представляващ Huang Xiuzhang. Нейният бизнес обхват включваше разработване на софтуер за мултимедийни плейъри, проектиране и разработка на интегрални схеми и проектиране и разработка на софтуер за мобилна комуникационна техника.

Тази година се очакваше към Meizu 18 и Meizu 18 Pro да се присъедини и един по-достъпен модел. Сега обаче се заговори, че това отново ще е флагман със Snapdragon 888. Става дума за Meizu 18T, който ще е с по-голям екран, по-мощни Dual 50MP конфигурации на камерите, по-голяма 5500mAh батерия, бързото зареждане ще бъде надстроено до 65W. Може да се каже, че Meizu 18T ще е най-добрият флагман на Meizu през 2021г.

На когото Meizu 18 и Meizu 18 Pro не са достатъчни, може да изчака Meizu 18T.


Вашият коментар