Meizu 19 серията идва? Патент за нов външен вид на Meizu мобилен телефон

  Meizu MY+
Meizu 19 серията идва? Патент за нов външен вид на мобилен телефон Meizu

До този момент от Meizu не са обявили официално новини относно серията мобилни телефони Meizu 19, но на 13 май китайското патентно ведомство (CNIPA) публикува патентна заявка на компанията с номер CN114500803A. Заявката се отнася за дизайна на камера модула.

Двата дизайна на патента за нови телефони на Meizu са с доста различно оформление. И при двата варианта за външния вид присъства думата Pro, така че вероятно се отнасят за Meizu 19 Pro.

Първият модул за задната камера приема вертикално разположение със стъпаловиден дизайн. От снимката изглежда, че камерата ще е четворна и с пръстеновидна светкавица, заобикаляща 3D дълбочинния детектор.

Meizu patent CN114500803A camera module

Другият вариант на камера модула е хоризонтална матрица, показваща четирите камери в квадратно разпределение. Тук в средата на пръстеновидната светкавица е разположен единият от сензорите с по-голям диаметър. От дясната страна на модула на камерата има голяма табелка с надпис.

Meizu patent CN114500803A camera module

Вариантът за дизайн на камера модула с хоризонтално разположение предполага, че е възможно на гърба да има и втори спомагателен дисплей. Това няма да е прецедент за компанията. Нека си припомним, че представените през юли 2017 година флагмански телефони Meizu PRO 7 и Meizu PRO 7 Plus бяха с два дисплея. За своя красив външен вид, разработен съвместно от Meizu и Frog, Meizu PRO 7 беше отличен с престижната награда iF DESIGN AWARD 2018.


Вашият коментар