Meizu FlymeAuto: Еволюция на мобилното взаимодействие

  Meizu MY+
Meizu FlymeAuto: Еволюция на мобилното взаимодействие

Днес автомобилната система на Meizu, FlymeAuto, беше представена официално. Тази система е базирана на дизайнерската концепция за Alive Design, каквато е и Flyme за мобилни телефони.

FlymeAuto включва три основни функции, които я отличават от останалите автомобилни системи.

Smart Bar

Новата смарт лента (Smart Bar) добавя динамично адаптивно взаимодействие на базата на традиционната Dock лента, която заема твърде много място на екрана. Smart Bar отговаря интелигентно на нуждите на различни сценарии и интуитивно представя ключова информация, без да блокира главния екран.

Meizu FlymeAuto Smart Bar

Small Window Mode

Твърде разточително е на големите екрани в колите да се показва само едно приложение. Режимът на малкия прозорец (Small window), който присъства и във Flyme за мобилни устройства, решава голям брой „временни“ интерактивни нужди, леко отваряне, временна намеса, гъвкаво изскачане и по-ефективно решение за многозадачен дисплей на същия екран, за да се намали броят на повтарящите се превключвания на приложения.

Meizu FlymeAuto Small Window

Festival Desktop

Фестивалният работен плот (Festival Desktop) също присъства и в смартфоните на Meizu. Festival Desktop е не само жив тапет, но и десктоп с пълна 3D рендираща сцена, актуализиран в реално време според текущия фестивал, и носи по-завладяваща празнична атмосфера със специалните интерактивни картини.

Meizu FlymeAuto Festival Desktop

Въпреки че FlymeAuto беше представена, предстои да бъдат направени повече тестове доколко системата е удобна за реално използване в автомобила, без да се нарушава концентрацията на водача. Остава да видим и кои ще са първите автомобили, оборудвани с FlymeAuto. Спекулира се, че това ще са Lynk & Co.


Вашият коментар