Показаха Meizu GaN 65W зарядно устройство

  Meizu MY+
Meizu Super mCharge 55W MWC 2017

Преди три години, на Световния мобилен конгрес MWC 2017 в Барселона, Meizu представи собствено 55W супер бързо зареждане, с което може да се зареди 3000mAh батерия за 20 минути. Компанията показа мускули пред редица международни производители. Но за съжаление, така и не видяхме реално приложение на Super mCharge. Най-бързото внедрено досега зареждане на Meizu е mCharge 4.0 25W (5V 5A) при Meizu PRO7 Plus, пуснат на пазара през август 2017г.

Meizu Super mCharge 55W

Вчера във Weibo изтече снимка на ново зарядно устройство на Meizu с мощност 65W, базирано на GaN (галиев нитрид). Този полупроводников материал има много предимства и позволява зарядните да са значително по-компактни при същата мощност, а дори може и да замести силиция при производството на чипове.

Meizu GaN 65W зарядно устройство

Ако снимката е автентична, значи че Meizu ще е четвъртата компания за мобилни телефони след OPPO, Xiaomi и Nubia, която пуска на пазара такова зарядно устройство. От снимката се вижда също и, че зарядното е с два изходни порта – USB-A и USB-C, за да поддържа основните на пазара протоколи за бързо зареждане.

Друг е въпросът ще бъде ли то представено заедно с Meizu 17 и ще намери ли приложение в този флагмански модел. Според слуховете досега, Meizu 17 би трябвало да има 30W безжично бързо зареждане. Ако то е комбинирано и с 65W жично зареждане, значи новият флагман наистина ще бъде с впечатляващи характеристики, между които процесора Qualcomm Snapdragon 865 и Wi-Fi 6 стандарта за безжични мрежи.


Вашият коментар