Meizu HD60 ANC: Блутут слушалки с активно шумопотискане

  Meizu MY+
Meizu HD60 ANC: Блутут слушалки с активно шумопотискане

Половин година след представянето на around-ear блутут слушалките Meizu HD60, от компанията пуснаха тяхна нова и подобрена версия – Meizu HD60 ANC.

На външен вид двата чифта слушалки са еднакви. Дъгата около главата на Meizu HD60 ANC отново е изработена от неръждаема стомана, плат и телешка кожа, а наушниците от протеинова кожа. Модерни, удобни и дишащи. Предлагат се обаче (засега) само в черен цвят.

Meizu HD60 ANC също са с поддръжка на Bluetooth 5.0 протокол, Qualcomm cVc dual microphone технологията за намаляване на околния шум по време на разговори, Qualcomm aptX HD аудио кодек, Hi-Res сертификат и степен на изкривяване на звука под 0,5%. И тук присъства 3,5-милиметровият жак за жично свързване с цел икономия на батерията или ако устройството, от което се слуша музиката, не поддържа Bluetooth протокол.

Сензорното управление на Meizu HD60 ANC е същото както и при предшественика им. Регулирането на силата на звука става чрез плъзване нагоре/надолу, плъзване напред/назад за смяна на песента, двойно докосване за спиране/пускане или получаване на телефонни обаждания, а продължително докосване събужда гласовия асистент (Meizu Aicy, Xiao AI Classmate, Apple Siri…).

Meizu HD60 ANC: Блутут слушалки с активно шумопотискане

И тук вече започват разликите между двата вида слушалки.
Изработената по поръчка 40-милиметрова диафрагма на Meizu HD60 ANC е с берилиево покритие. Има малко тегло, висока твърдост и отлични акустични характеристики.

Meizu HD60 ANC са снабдени с професионалния чип CDX3775A на Sony. Чипът интегрира възможности за обработка на сигнали с ниска латентност и сигнали с висока разделителна способност, и посредством бинауралните двупосочни микрофони за следене на външния шум постига стабилно хибридно активно шумопотискане.

Чрез превключвателя в долната част на чашката на дясното ухо може да се преминава между режим на околен звук (ambient sound mode), режим на намаляване на шума (active noise-canceling) и нормален режим. А чрез леко покриване на чашката с ръка може бързо да се превключва от режима на намаляване на шума към режим на околен звук, което е удобно за разговор с хора или просто да се чуе какво се случва наоколо без да се свалят слушалките.

Meizu HD60 ANC са снабдени и с нова технология за бързо зареждане чрез USB-C интерфейса, както и с по-голяма 900mAh батерия спрямо тази на предходните слушалки Meizu HD60, чийто капацитет беше 500mAh. Зареждане за 5 минути може да осигури 2 часа живот на батерията, а пълна батерия дава 17-часово безжично слушане на музика при включено шумопотискане.

Спецификации:
• Bluetooth версия: 5.0
• Съпротивление: 16Ω
• Диапазон на честотна характеристика: 20Hz – 40kHz
• Чувствителност на микрофона: -42dB
• Капацитет на батерията: 900mAh
• Bluetooth ефективно разстояние: 10 метра
• Максимална мощност: 100mW
• Чувствителност на слушалките: 103dB
• Автономност на батерията (с намаляване на шума): 17 часа


Вашият коментар