Ден на отворените врати в лабораторията на Meizu

  Meizu MY+
MEIZU LAB OPENDAY

Задавали ли сте си въпроса как се произвеждат смартфоните, през какви етапи се минава, колко хора са ангажирани в процеса? Отговор на това дават от Meizu със своя Ден на отворените врати на 3 септември 2017г., позволявайки на потребителите да надникнат в изследователската лаборатория на фирмата.

Производството на технологичните джаджи е дълъг и трудоемък процес, където качеството на крайния продукт зависи от множество фактори. За да се избегнат брак, недоработки, инженерни грешки и други проблеми, всяка компания трябва да направи щателно тестване на устройствата си, използвайки най-съвременно оборудване, отговарящо на световните стандарти.

Болшинството не само китайски, но и световни производители нямат собствени лаборатории и дават продуктите си за тестване на външни компании. Meizu е една от първите китайски фирми, които осъзнаха колко е важно самостоятелно да контролираш целия процес на производството и тестването на смартфоните, и направиха MEIZU LAB.

MEIZU LAB OPENDAY

MEIZU LAB е създадена през 2006г., като инвестициите за нея са около 15 млн. долара. Лабораторията се намира в сградата, където е седалището на компанията, простира се на площ от 2000 кв. м. и се състои от 12 площадки в 6 различни категории. В тях работят повече от 150 сътрудници, използващи 280 уреда за проверка. В MEIZU LAB могат да бъдат тествани 600 телефона наведнъж.

MEIZU LAB OPENDAY

Важно е да се отбележи, че MEIZU LAB е сертифицирана по стандарта ISO 17025 от Китайската национална служба по акредитация за оценка на съответствие (CNAS). ISO/IEC 17025 е стандарт за управление на качеството в изпитателните и калибровъчни лаборатории. Към момента Meizu е вторият производител в Китай със собствена лаборатория, сертифицирана по ISO 17025.

Например, за тестването на качеството на антената във флагмана Meizu PRO 7 се използва международно признатата система ETS Lindgren AMS-8923, така наречената микровълнова тъмна стая. Тя проверява доколко качествено работят радиокомпонентите на смартфона. Тази система струва от порядъка на 1,5 млн. долара.

MEIZU LAB OPENDAY

За проверката на аудиото се използва електроакустичната система за тонално-звуково тестване ACQUA, струваща около $600 хиляди. Тя може да измерва и анализира електроакустичните характеристики на комуникационните продукти и качеството на гласа при различни фонови шумове.

В MEIZU LAB се проверяват и физическите свойства на смартфоните – износоустойчивост и здравина на корпуса, ресурса на физическите бутони, качеството на слобката, жизнения цикъл на батерията, енергопотреблението и много други. Правят се и дроп тестове, в рамките на които телефоните се изследват при различни сценарии на падане върху различни части от корпуса и от различна височина.

MEIZU LAB OPENDAY

Вижте и видеото от разходката из MEIZU LAB от Деня на отворените врати:


Вашият коментар