Meizu Mall започва да продава iPhone

  Meizu MY+
Meizu Mall започва да продава iPhone

В днешно време всички производители на мобилни телефони имат свои официални онлайн магазини, в които основно продават свои собствени марки смартфони, както и такива на близки до тях марки. Например, Xiaomi Mall продава и Black Shark. Huantai Mall продаваше преди само OPPO, но вече предлага и realme и OnePlus.

Днес обаче от Meizu разбуниха духовете като публикуваха в официалния си блог, че от утре техният магазин Meizu Mall ще продава и iPhone, който е също толкова безопасен, колкото и серията Meizu 18. Причината е, че в областта на сигурните телефони iPhone е едновременно съперник и приятел, а Meizu Mall продава само защитени телефони.

Във връзка с това маркетинг мениджърът на Meizu, Wan Zhiqiang, написа в своя Weibo профил:
„Това е почит към основните права и интереси на потребителя. Препоръчвам само два защитени телефона в света на iOS и света на Android. Ще се видим утре.“

Meizu Mall iPhone

От Apple винаги са обръщали внимание на безопасността, което съвпада със серията Meizu 18, носеща на потребителите безопасно и чисто изживяване. На първо четене продажбата на iPhone на Meizu Mall изглежда шокиращо. От друга страна Meizu и Apple имат нещо общо – и двете фирми прилагат бутикова стратегия и разчитат на продукти от висок клас за постигане на рентабилност.

В сферата на мобилните телефони е популярно за говорители на компаниите да се избират знаменитости. От Meizu обаче са избрали друга стратегия – да оставят продуктът да говори сам за себе си.

Както вече знаем, серията Meizu 18 е известна като „мобилни телефони с три нули“, т.е. 0 реклами, 0 изскачащи уведомления и 0 предварителни инсталации. Това е не само една от основните ѝ точки за продажба, но и диференцирана стратегия за превземане на пазара от висок клас. За малка компания като Meizu това изглежда рискован ход, който неминуемо жертва значителни доходи. Да припомним, че и Meizu 17 серията ще получи същата чиста и безопасна версия на Flyme 9 с „три нули“.

„Поканихме тези трима говорители, за които похарчихме много повече пари, отколкото за знаменитости, но смятаме, че си струва“ – каза неотдавна Wan Zhiqiang.

Въпреки че Meizu Mall ще продава и смартфони на конкуренцията, в момента е активна и кампанията за смяна на iPhone с модел от Meizu 18 серията. В рамките на тази кампания потребителите могат да върнат своя iPhone и, в зависимост от модела и състоянието му, получават съответен купон за отстъпка при закупуване на Meizu 18 или Meizu 18 Pro.


Вашият коментар