Подбрандът Meilan на Meizu се завръща

  Meizu MY+
Подбрандът Meilan на Meizu се завръща

В началото на юни се разбра, че Meizu отново е кандидатствала за регистрация на марката Meilan (魅蓝), под която се призвеждаха по-бюджетните смартфони на компанията. В китайските мрежи започна да се говори, че ще се наложи Meizu да се завърне в бюджетния или поне среднобюджетния сегмент, ако иска да увеличи пазарния си дял.

През 2020г. и през тази година до момента бяха пуснати общо само 4 телефона от високия клас (Meizu 17 и Meizu 17 Pro, Meizu 18 и Meizu 18 Pro), с които компанията търси по-голяма рентабилност. От очакваните в най-скоро време нови три смартфона, единият със сигурност ще е по-евтин от тазгодишните флагмански модели Meizu 18 и Meizu 18 Pro.

Днес в официалния Weibo профил на Meilan Technology беше публикуван постер, в който пише, че са изминали 1269 дни без Meilan (Charm Blue, очарователно синьо), но той се завръща. А спомняте ли си, че имаше бройки от Meizu M6s, на чийто гръб беше добавен и надписът mblu?

Meizu M6s, Meilan s6, mblu s6

Дали моделът M172Q, за който се очакваше да бъде Meizu 18X или Meizu 18T, в крайна сметка ще бъде mblu 18? Какво ще ни предложи „синята фабрика“, остава да видим…


Вашият коментар