Мобилните телефони на Meizu ще поддържат DC dimming

  Meizu MY+
Мобилните телефони на Meizu ще поддържат DC dimming

Повечето от флагманите, които бяха произведени напоследък, идват с OLED дисплейни панели. Въпреки многото си предимства OLED дисплеите имат и недостатъци. Един от тях е трептенето при намалена яркост, дължащо се на широчинно-импулсната модулация (PWM) за контрол на яркостта. Това трептене води до напрежение в очите и главоболие при по-продължително взиране в телефона.

За отстраняването на този недостатък ще се използва DC dimming (затъмняване) чрез регулиране на големината на постоянния ток, а от там на мощността на веригата. Предимството му е, че трептенето е сведено до минимум и пази очите на потребителите. Освен това се намалява и греенето на OLED дисплея. Но тази функция има и недостатък – сложна конструкция на веригата и по-трудно контролиране на цветовете при затъмнен дисплей, тоест по-ниско качество на изображението. Затова тя ще бъде добавена като опция и ще може да се включва от хората, които са по-чувствителни към трептенето на екрана.

Очакваният да бъде представен скоро флагман Meizu 16s ще поддържа DC dimming. Hong Hansheng, един от системните инженери в Meizu, разкри, че и останалите мобилни телефони на компанията също ще получат тази функция при следващи ъпдейти. Естествено, отнася се за телефоните, които могат да я поддържат. Така че би трябвало в бъдеще Meizu 16th, Meizu 16th Plus, Meizu 16, Meizu 15 и Meizu 15 Plus да поддържат правотоково затъмняване.


Вашият коментар