Meizu PRO 7 с награда iF DESIGN AWARD 2018

  Meizu MY+
Meizu PRO 7 с награда iF DESIGN AWARD 2018

Meizu PRO 7 спечели престижната награда iF DESIGN AWARD 2018 за продуктов дизайн в категорията Смарфони. Флагманската серия на компанията се конкурираше с повече от 6 400 заявки, подадени от 54 държави по целия свят.

Сътрудничеството между Meizu Technology и известната фирма за дизайн и стратегии Frog доведе до иновативния нов смартфон PRO 7 с диференцирано потребителско изживяване чрез безпрецедентен двоен дисплей. Meizu и Frog разработиха преосмислен премиум смартфон с „Omni-Dimensional Design“, функционален и красив от всеки ъгъл, и нагоден към естественото поведение на съвременния потребител. Meizu PRO 7 разполага с първия в света ретина сензорен дисплей, разположен на задната повърхност на телефон.

Според наблюденията, в ежедневието потребителите често поставят телефона с лицето надолу. Именно това е в основата на идеята да се оползотворят двете страни на устройството. Потребителите могат да отварят различни приложения и да виждат важните за тях известия с един поглед, без да се налага да обръщат към предния дисплей. Освен това могат да си правят селфита, използвайки по-мощната двойна задна камера на PRO 7.

Meizu PRO 7 спечели награда iF DESIGN AWARD 2018

Мултидисциплинарният екип от студията в Шанхай, Лондон и Ню Йорк се е сблъскал с редица инженерни предизвикателства поради включените допълнителни функции. Интегрирането на два дисплея, камери, светкавица и сензори води до риск от увеличаване на размера и теглото на смартфона. За да не правят компромиси от Meizu са инвестирали 2,5 милиона долара за създаване на персонализиран дисплей с минималистичен елегантен дизайн и изключително твърд алумосиликатен стъклен материал, използвайки CNC технологията за да го интегрират безпроблемно в алуминиевото тяло.

Meizu PRO 7 е комбинация от ориентирания към човека дизайн на Frog, радикалното творческо мислене и дългогодишния ангажимент на Meizu към качество и майсторска изработка.


Вашият коментар