Meizu Router Extreme Edition 2.4GHz/5GHz

  Meizu MY+
Meizu Router Extreme Edition Gigabit wireless network

На 13 юни 2016 година, заедно с Meilan 3s (Meizu M3s за глобалния пазар) компанията представи и новия си рутер Meizu Router Extreme Edition 2.4/5GHz. Това е третият рутер на компанията и първият класически, след Meizu Mini Wi-Fi Router 2.4GHz и Meizu Mini Wi-Fi Router Pro 2.4/5GHz от 2015 година, чиято основна идея беше да са преносими.

Meizu Mini Wi-Fi Router 2.4GHz и Meizu Mini Wi-Fi Router Pro 2.4/5GHz
Meizu Mini Wi-Fi Router 2.4GHz и Meizu Mini Wi-Fi Router Pro 2.4/5GHz

Според официалното твърдение Meizu Router Extreme Edition има 25% увеличение на сигнала в сравнение с обикновените рутери и покрива помещения с площ до 200 квадратни метра. Поддържа 802.11ac безжичен протокол, а скоростта на предаване е 3 пъти по-голяма от тази на обикновените рутери.

Meizu Router Extreme Edition е с изчистен дъгов дизайн, който освен за елегантния външен вид, допринася и за по-доброто охлаждане. Друго оригинално решение е, че антените му могат да се прибират плътно до корпуса за компактност. Предлага се само в бял цвят. Всички интерфейси на рутера са поставени на гърба, а на предния панел се намира само индикаторът за захранване. Отзад са разположени един USB 2.0 порт за включване на флашка или мобилен твърд диск и споделяне на файлове със свързаните устройства, два LAN порта, един WAN порт, Micro USB порт за захранване и комбинираният reset/WPS (Wi-Fi Protected Setup) бутон.

Meizu Router Extreme Edition

Суперскоростният гигабитов Meizu рутер използва dual-CPU архитектура MT7628AN + MT7612E, в която MediaTek MT7628AN интегрира 2T2R 802.11n Wi-Fi радиочестота и 580MHz MIPS24KEc централен процесор. Този чип е отговорен главно за честотната лента 2.4GHz. За 5GHz честотната лента отговаря другият MediaTek чип MT7612E, който поддържа стандарта IEEE 802.11ac, интегрира 2 × 2 двулентов Wi-Fi безжичен радиочестотен модул и има максимална скорост на предаване от 867Mbps. MU-MIMO технологията осигурява по-добро Wi-Fi изживяване за няколко потребители. Meizu Router Extreme Edition разполага с голяма памет 128MB и 16MB ROM.

Meizu Router Extreme Edition Gigabit wireless network

Meizu рутерът използва 4 ненасочени антени с висок коефициент на усилване 6dBi, симетрично концентрирани в два антенни полюса, което прави външния му вид още по-привлекателен. Новата технология за формиране на лъча позволява на рутера автоматично да проследява безжични устройства като мобилни телефони, таблети и преносими компютри в зоната на покритие, и да усили сигнала насочено без да увеличава сляпо мощността.

Друга отличителна черта на Meizu Router Extreme Edition е използваният Micro-USB интерфейс за захранващия порт. Освен стандартното захранване, включено в комплекта, може да се ползва и това от мобилния телефон, което е не само удобно за потребителите, но и допринася за опазването на околната среда. Също така може да се използва и преносима външна батерия (power bank). От Meizu твърдят, че батерия с капацитет 10 000 mAh може да осигури на рутера 18 часа непрекъсната работа, поради оптимизираната му консумация на енергия.

Meizu Router Extreme Edition

За управление на рутера има приложение m+ (Meijia) smart APP, което може да бъде изтеглено чрез сканиране на QR кода от книжката с инструкции. Чрез приложението могат да се наблюдават скоростта в реално време, консумацията на данни, да се свързват устройствата, да се настройва рутера, да се инсталират приставки и др. Домашната мрежа може да бъде управлявана и дистанционно, дори когато сме извън дома си.

Цената на Meizu Router Extreme Edition е 199 юана, но можеше да бъде закупен и за 159 юана, в комбинация с Meilan 3s.

Спецификация:
• Име на продукта: Meizu Router Extreme Edition
• Размер: 152 × 110 × 20мм
• Тегло: 207 грама
• Материал: Поликарбонат
• Скорост на безжичен трансфер:
2.4GHz Wi-Fi 2 × 2 (IEEE 802.11b / g / n, до 300Mbps);
5GHz Wi-Fi 2 × 2 (IEEE 802.11a / n / ac, до 867Mbps);
сумарно до 1167Mbps (dual band)


Вашият коментар