Meizu Watch: Ревю, спецификация и цена

  Meizu MY+
Meizu Watch: Ревю, спецификация и цена

Meizu Watch беше представен днес на Meizu Smart Life конференцията. Първият изцяло смарт часовник на компанията е оборудван с 2.5D 1,78-инчов AMOLED екран, с резолюция 368×448 пиксела и плътност на пикселите 326 PPI, яркост 500 нита и честота на обновяване 60Hz.

Дисплеят с Corning Gorilla защита от надраскване, корпусът от 6-та серия висококачествена алуминиева сплав и керамичният гръб на часовника са плавно свързани, следвайки утвърдения вече Meizu дизайн. Каишката е изработена от флуоро-каучуков материал, близък като усещане до кожата, с лека и деликатна текстура.

Meizu Watch

Часовникът е с правоъгълна форма и размери 46х38,4 мм. Дебелината му е 11,5 мм без изпъкналостите и 12,97 мм с издатините. Теглото му е 43 грама без каишката и 69 грама с каишката. Предлага се в два цвята – черен и лазурен.

Meizu Watch се задвижва от водещата 4-ядрена платформа Qualcomm Snapdragon Wear 4100 с A53 ядра и 12-нанометрова технология на процеса, 1GB оперативна памет, Android-базирана персонализирана операциона система Flyme for Watch и мисловния двигател OneMind for Watch. Мястото за съхранение е 8GB.

Тактилната обратна връзка е перфектна, също както и при телефоните на Meizu, благодарение на линейния вибромотор mEngine for Watch.

Вградената eSIM превръща Meizu Watch в „интелигентен телефон“ за китката. Чрез него могат да се правят обаждания и да се изпращат СМС. Да бъдете винаги онлайн, независимо от мобилния телефон.

Последваща OTA актуализация ще предложи и по-иновативен метод за отключване и заключване на часовника, заедно с отключването и заключването на Meizu телефона.

За спешни случаи Meizu Watch е снабден с SOS функцията, каквато има и в смартфоните на компанията. Можете да изберете да се обадите на контакт от Вашия списък или център за спешни случаи.

Meizu Watch поддържа интелигентния гласов асистент Aicy, интерфейс за отдалечено снимане и контрол на слушаната музика.

Meizu Watch remote camera music

За удовлетворяването на всеки вкус е предоставен набор от над 100 циферблата, от които можете да избирате, или да си персонализирате свой собствен (DIY, Do It Yourself), чрез избор от Вашите любими снимки.

Зареждането на батерията на часовника става с допиране на зарядна основа чрез магнитна адсорбция. Зарядната основа е отделена от кабела, който се включва посредством USB Type-C порт. Така може да се използва и кабелът от телефона.

Батерията осигурява 36-часова автономност. Благодарение на mCharge for Watch, 15-минутно зареждане осигурява 35% заряд и около 9 часа работа на часовника, а пълното зареждане става за 45 минути.

Meizu Watch mCharge

Meizu Watch следи кислорода в кръвта, сърдечната честота, стреса и качеството на съня. Денонощното наблюдение на здравния статус е разработено в сътрудничество с американската фирма Maxim Integrated. Следи се и времето за заседяване и се подканва за раздвижване.

Поддържат се 13 спортни режима, като Meizu Watch може интелигентно и автоматично да разпознава спортната сцена при започване на тренировката, да записва подробно данните за упражненията, за да можете да разберете по-ясно постигнатия фитнес ефект.

От компанията твърдят, че с часовника може да се плува, но не съобщават степента на неговата водоустойчивост.

Meizu Watch поддържа безконтактно разплащане благодарение на интегрирания NFC модул.

Часовникът ще е наличен за продажба от утре, а цената му в Китай е 1499 юана (около 235 долара).

Спецификации:

• Бутони: Един физически бутон
• Сензори: Сензор за ускорение / жироскоп / геомагнитен сензор / оптичен сензор за пулс / сензор за кислород в кръвта / сензор за околна светлина / сензор за барометрично налягане
• Спортни режими: Бягане на закрито / елиптичен тренажор / ходене / боулинг / колоездене на закрито / тенис / бягане на открито / тенис на маса / бадминтон / гребане / колоездене на открито / скачане на въже / катерене
• Честотни ленти: GSM: B3 / B8
3G (WCDMA): B1 / B5 / B8
4G TD-LTE: B38 / B39 / B40 / B41
4G LTE FDD: B1 / B3 / B5 / B7 / B8 / B20
• Метод на свързване: WLAN 2.4GHz / Bluetooth 4.2
• Позициониране: GPS / GLO / BDS / QZSS
• Капацитет на батерията: 430mAh (типична стойност) / 420mAh (номинална стойност)
• Приложение: Meizu Wearable App


Вашият коментар