И Meizu с патент за изскачаща камера

  Meizu MY+
Meizu с патент за изскачаща камера

Zhuhai Meizu Technology Co., Ltd. е кандидатствала за регистрация на полезен модел, което е видно от патентната заявка, издадена от Службата за интелектуална собственост на Китай (SIPO).

Meizu с патент за изскачаща камера

Става дума за модел на изскачаща камера, съпроводен от описание и илюстрация на повдигащия механизъм. Датата на заявката е 7 август 2018г., а датата на приемане ѝ е 22 март 2019г., като номерът за уведомяване за сертифициране е CN208638397U.

Meizu с патент за изскачаща камера

Заявката за патент не означава задължително, че някой ден ще видим Meizu смартфон с поп-ъп камера, но кой знае… Небезизвестен факт е, че основателят и главен изпълнителен директор на компанията, Jack Wong, е противник на прорезите в дисплеите на телефоните в стил iPhone. Все пак и Meizu пусна два модела с прорези (Meizu X8 и Meizu Note 9), но засега те са само от бюджетния сектор. На този етап флагманите на компанията са с много тънки симетрични рамки в горната и долна част на екрана.

Може би стремежът да се реализира безрамков дисплей, без това да е за сметка на прорез, макар и капковиден, е довел до тази разработка на изскачаща камера. Неотдавна Jack Wong беше казал, че не харесва и тенденцията за безрамков дисплей, чрез отвор в него за селфи камерата.


Вашият коментар