Meizu Zero: Без бутони, високоговорители, слот за SIM и заряден порт

  Meizu MY+
Meizu Zero: Без бутони, високоговорители, слот за SIM и заряден порт

За Meizu 2018 година не беше особено силна, в сравнение с китайските ѝ конкуренти. Обаче компанията стартира 2019 ударно, с изцяло нова концепция за телефон.

Току ще беше представен прототип на Meizu Zero, първият в света телефон без каквито и да било отверстия: без бутони, без отвори за говорители, без порт за зареждане, дори без слот за SIM карта.

Вместо страничните бутони имаме капацитивен тъч панел, който при натискане създава усещането за физически бутони посредством тактилна връзка.

Липсващите високоговорители са заменени от пиезоелектрически преобразувател под дисплея, който издава звук през дисплея чрез вибрации – mSound 2.0. Тази технология видяхме за първи път при Xiaomi Mi Mix, но тя беше леко грубовата, аудиото беше плоско. От Meizu твърдят, че са подобрили технологията драстично.

Що се касае до зарядния порт, Meizu Zero се зарежда единствено безжично. Поддържа 18W бързо зареждане, което го прави най-бързото безжично до момента, сравнено с 15-ватовото на Huawei, а болшинството от останалите са 10W.

Meizu Zero е водоустойчив със степен IP68, има керамично 3D унибоди, 5.99″ OLED дисплей, с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци. Чипсетът е Snapdragon 845, LPDDR4X RAM, задната камера е същата като при 16th серията – IMX380 + IMX350. Селфи камерата е 20MP. Телефонът поддържа само e-SIM – технология, която още не е навлязла масово, както и 5G мрежи. За слушане на музика могат да се ползват само Bluetooth слушалки.

Имайки предвид характеристиките на Meizu Zero, той едва ли ще излезе скоро на пазара, тъй като масовото му използване е невъзможно на този етап. От компанията обаче привлякоха вниманието с тази идея за концептуален телефон, създаден да накара хората да мечтаят за бъдещето.

Meizu Zero
Meizu Zero IP68
Meizu Zero

Вашият коментар