Meizu 17 и Meizu 17 Pro също се присъединиха към семейството на Flyme 9 „Three Zero System“

  Meizu MY+
Meizu 17 и Meizu 17 Pro също се присъединиха към семейството на Flyme 9 „Three Zero System“

Както знаем, новата 9-та версия на Flyme фърмуера беше представена в началото на март, заедно с тазгодишната флагманска серия Meizu 18 и Meizu 18 Pro.

Flyme 9 е голям ъпгрейд спрямо Flyme 8 в много отношения. Началният екран и грид системата са преработени значително, добавени са нови динамични тапети и нови анимации във функцията Always On Display. Подобрени са мисловният двигател OneMind, функцията Small Window Mode, изкуственият интелект Aicy, алгоритъмът mSmart 5G, нощният режим на снимане (Super Night Mode), игровият режим (Gaming Mode) и много други.

Но най-голямото подобрение на Flyme 9, което се и рекламира най-много, е в сигурността. Този път от Meizu са наблегнали доста на защитата на личните данни на потребителите, като са наложили много ограничения при инсталирането и последващото използване на приложения от трети страни. Намерен е начин да бъдат „заобиколени“ разрешенията на приложенията за достъп до мястото за съхранение, телефонния указател, камерата, микрофона и др. чрез изпращане на празна информация или само информация, която потребителят е съгласен да сподели. Потребителят може също да определя колко точно да бъде локализиран от приложения, които изискват достъп до местоположението му.

От Meizu изтъкват и още едно голямо предимство на Flyme 9 в Meizu 18 серията. Според компанията е задължително флагманските телефони вече да идват преинсталирани с чиста операционна система като стандарт (три нули, three zeros) – 0 реклами, 0 нежелани уведомления и 0 предварително инсталирани приложения от трети страни. Това, естествено, е за сметка на приходите на фирмите производителки на смартфони, но от Meizu вярват, че потребителят е най-важен и трябва да му се предостави пълна свобода, което е същността на интернет света.

Както беше обявено, първи до Flyme 9 ще бъдат надстроени Meizu 17 и Meizu 17 Pro. Стабилната актуализация за тези два модела трябва да е готова през май. Тази сутрин обаче, от компанията съобщиха официално, че и Meizu 17 серията ще получи безопасната и чиста система Flyme 9 без реклами, без уведомления и без предварителни инсталации.

Вашият мобилен телефон, Вие имате последната дума!


Вашият коментар