Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition

  Meizu MY+
Meizu 18 китайски бял делфин рядко издание

Вчера от Meizu обявиха, че ще пуснат специално ограничено издание на по-малкия модел от тазгодишната флагманска Meizu 18 серия. Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition е едновременно жест към любителите на телефони с бели рамки и на морския свят, по повод днешния Световен ден на океана. И белите панели, и китайските бели делфини са много ценни. Китайските бели делфини са защитен вид и играят ключова роля в морската екология, но поради човешката дейност са останали само около 2000 екземпляра, а броят им намалява със скорост от 2,5% на година.

Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition

От Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition са произведени само 88 бройки. Изданието ще бъде налично в продажба утре, само във версия 12/256GB, на цена 5888 юана (около 920 долара). В изцяло белия комплект са включени 5 възпоменателни значки от серията PANDAER с делфини и талисмана на компанията, и с надпис OCEAN LOVER, какъвто има и на задния капак на телефона. Включена е и бяла възглавничка с формата на делфин. Тапетът на телефона, калъфът и иглата за вадене на СИМ картата също са тематични, а в Always On Display функцията са добавени картинки с делфини.

Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition

Говорейки за смартфони с бял панел, мнозина първосигнално се сещат за Meizu. Белият панел е в гените на компанията. Тази година за първи път не бяха пуснати варианти с бели рамки.

Производители вече не са склонни да произвеждат мобилни телефони с бял панел, тъй като са доста по-трудни за създаване и съответно по-скъпи. Трудно е да се постигне еднакъв бял цвят на капака и предния панел. Винаги имат някакъв различен оттенък, жълтеникав или синкав. Също така за постигането на плътен бял цвят се правят повече нанасяния. Трябва да се намери балансът между прекомерното натрупване на боя и недостатъчното ѝ количество. В същото време, когато белият панел се пече при висока температура, се получава изкривяване на цвета. В сравнение с черния панел, белият има относително ниска толерантност към прахови частици.

Белият панел на мобилния телефон контрастира силно с черния екран, когато той е изгасен, докато черният панел се слива с екрана, което е по-приятно визуално. А тазгодишните извити екрани на Meizu 18 серията затрудяват още повече направата на бели панели, които да изглеждат красиво.

Белият панел, пуснат за тази версия на Meizu 18, е полиран хиляди пъти и е единственият в света бял панел за извит от четирите страни екран. От компанията споделиха, че степента на преминаване на продукта (the product pass-through rate) на този бял преден панел е само 1%, което увеличава разходите до 1033 юана. Предварително беше съобщено, че заради твърде високата себестойност на панела няма да бъдат произведени резервни бройки. Тоест, закупилите Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition ще трябва да го пазят от счупване, а ако се наложи, ще могат да го сменят само с черен панел.

Тия дни беше пуснат още един вариант за феновете – Meizu 18 × Master Challenge Mini Racing в ко-брандирана кутия. Комплектът включва също тематичен калъф и значки с автомобили.

Meizu  18 × Master Challenge Mini Racing
Meizu  18 × Master Challenge Mini Racing

Вашият коментар