Meizu 18 серията ще е оборудвана със Snapdragon 888

  Meizu MY+
Meizu 18 серията ще е оборудвана със Snapdragon 888

Компанията Qualcomm представи най-новия си процесор за високия клас телефони Snapdragon 888, макар да се очакваше това да бъде Snapdragon 875. Snapdragon 888 е базиран на изцяло нова архитектура, оборудван е с шесто поколение AI двигател и трето поколение X60 5G модем. Вчера Qualcomm China обяви във Weibo профила си и кои ще са първите производители на смартфони, които ще използват новата 5G мобилна платформа. Между тях ще е и Meizu Technology.

Meizu Technology Qualcomm

От Meizu също направиха официално изявление. Техническият директор на компанията Liang Dongming каза, че Qualcomm и Meizu Technology си сътрудничат от доста време, за да осигуряват постоянно екстремно потребителско изживяване и да отговорят на основните нужди на потребителите. Liang Dongming обяви, че първата партида нови продукти на Meizu, оборудвани с платформата Qualcomm Snapdragon 888, ще бъде пусната през пролетта на 2021 година. Най-вероятно това ще е през май. Тъй като през 2021 е 18-тата годишнина на Meizu и следвайки тенденциите на именуване, се очаква новата флагманска серия да бъде Meizu 18.

Meizu Qualcomm Snapdragon 888

Вече знаем, че засега компанията ще набляга на смартфоните от висок клас и бюджетни модели няма да се произвеждат. Но все още не е ясно дали през следващата година няма да има поне един смартфон от средния клас. Остава да видим.

А иначе, през 2020 година бяха пуснати само два модела – Meizu 17 и Meizu 17 Pro. Освен серийното производство тези модели имаха и ограничени колекционерски издания – Meizu 17 Aircraft Carrier и Meizu 17 Pro Hsiao Fang Pottery Art. Наскоро за геймърите беше пусната и ограничена серия на по-бюджетния модел – Meizu 17 AG Fantasy Unicorn Crazy Racing KartRider.

Meizu 17 Crazy Racing KartRider

Да припомним също, че Meizu 17 Pro успя да грабне две престижни награди – Good Design Award 2020 в категория Камери, мобилни телефони и таблети, и CMC Swan Award 2020 в категорията Най-добър 5G мобилен телефон.

Освен 17-та серия през 2020 година бяха пуснати и немалко други продукти, като слушалките Meizu HD60 ANC, MEIZU UR LIVE Special Edition, Meizu Buds ENC и Meizu POP2s, Meizu 27W безжично зарядно устройство, Meizu 65W GaN зарядно устройство и Meizu USB-C 10000mAh външна батерия. От лайфстайл аксесоарите видяхме раница и чанта за камера, и USB-PD кабел за данни за Apple продукти от луксозната серия Lifeme, както и тениски, чанти за пазаруване и калъфи за смартфони от младежката серия PANDAER.

Meizu планира да навлезе по-масово в AIoT сферата. До края на годината трябва да бъде представен първият изцяло смарт часовник Meizu Watch със специално разработен за него потребителски интерфейс Flyme for Watch. Наскоро компанията премина и 3C сертификация (China Quality Certification Center) за вградени осветителни тела за LED модули.


Вашият коментар