mSmart 5G и резултати за живота на батерията на Meizu 17

  Meizu MY+
Meizu 17 mSmart 5G Fast and Stable Technology

Определено тази година ще бъде годината на 5G смартфоните. Една от основните насоки, в която производителите трябва да работят обаче, е намаляването на консумацията на енергия на телефоните и удължаване на автономната работа на батерията. В отговор на този проблем от Meizu Technology представиха собствено решение mSmart 5G, което видяхме на презентацията „Meizu 17 mSmart 5G Fast and Stable Technology Sharing Meeting“ на 17 април.

Намаляването на консумацията на енергия с mSmart 5G на Meizu се постига чрез интелигентно превключване между 5G и 4G свързване, посредством самообучаване според различните навици на потребителите при използване на смартфоните. Анализират се също сигналът на базовата станция, видът на трафика, консумацията на енергия…

Показани бяха и лабораторно измерени резултати за живота на батерията на Meizu 17. Тестовият процес включва 2 часа ползване на WeChat, 2 часа игра на „Honor of Kings“, 1 час слушане на музика с Kugou Music, 30 минути използване на камерата, 30 минути разглеждане на галерията, 30 минути разглеждане на страници в интернет с UC Browser, 1 час четене на електронна книга, 20 минути на началния екран и 10 минути за настройки. Това общо взето покрива ежедневната употреба на смартфона от потребителя. При 8-часовия тест за издържливост на батерията се постига до 64% пестене на енергия, когато mSmart 5G е активен.

mSmart 5G и резултати за живота на батерията на Meizu 17

Освен това е сравнен животът на батерията при Meizu 17 (4500mAh) и още три конкурентни 5G смартфона – Huawei P40 Pro (4200mAh), OPPO Find X2 Pro (4200mAh) и Xiaomi MI 10 (4780mAh). От графиката се вижда, че четирите модела са с различен капацитет на батерията, но въпреки това автономността на батерията при Meizu 17 е най-добра като съотношение капацитет/време.

mSmart 5G и резултати за живота на батерията на Meizu 17

Вашият коментар