Връщане към глобалната версия на Flyme за Meizu 16Xs и Meizu Note 9

  Meizu MY+
Връщане към глобалната версия на Flyme за Meizu 16Xs и Meizu Note 9

Както вече знаем, при смартфони с Android 9 и нагоре действат ограниченията, въведени от Google с интеграцията на Android Verified Boot 2.0. Тоест, не можем да преминаваме от глобална към китайска версия на Flyme или обратно, ако тя е с по-стара дата на кръпката за сигурността (security patch) от тази на текущата ни версия. Не можем също и да върнем по-стара версия на Flyme (да направим downgrade).

При опит за инсталиране на версия с по-стар секюрити пач, на екрана на телефона се появява следното съобщение:

Security patch version outdated

Някои от потребителите на глобалните версии на Meizu 16Xs и Meizu Note 9 имаха желание да изпробват китайския фърмуер, който има повече екстри от глобалния. Но тъй като услугите на Google (GMS, Google Mobile Services) не са вградени в китайската версия на Flyme, това често води до неработенето на част от приложенията на Google. По тази причина потребителите искат да се върнат обратно към глобалния фърмуер.

За Meizu 16Xs и Meizu Note 9 това вече е възможно. Тия дни от Meizu пуснаха актуализация на затворената бета версия на тези два модела. В нея е изключена проверката за датата на секюрити пача, с идеята участниците в тестовата програма да могат да се върнат към съответната последна стабилна версия на Flyme A, ако бета версията им създава проблеми. Това обаче дава възможност и за връщане обратно към Flyme G.

За целта изтеглете съответната тестова версия за Вашия модел и я инсталирайте, задължително с изчистване на данни. Може и да не е през Recovery Mode, а чрез кликване върху файла update.zip.

Flyme 8.21.8.30A daily за Meizu 16Xs: Изтегляне
Flyme 8.21.8.30A daily за Meizu Note 9: Изтегляне

След това изтеглете съответните за телефона глобални версии на Flyme.

Flyme 7.3.1.0G за Meizu 16Xs: Изтегляне
Flyme 7.2.2.0G за Meizu Note 9: Изтегляне

Забележка Непременно си направете архив на снимките, контактите и останалите ценни за Вас файлове, тъй като дискът ще бъде форматиран! Направения архив преместете на компютър, откъдето после да го възстановите. Не забравяйте, че батерията трябва да е на минимум 20% от заряда си!

Изтегления файл update.zip преместете в основната директория на телефона. Изключете телефона и го стартирайте чрез продължително едновременно натискане на бутоните за изключване и намаляване на звука (Power и Volume-).

Meizu 16Xs Recovery Mode
Meizu 16Xs Recovery Mode

След стартиране на телефона чрез на бутона за усилване/намаляване сменяте менюто, докато изпише Recovery Mode. С бутона за включване/изключване потвърждавате. Ще бъдете подканени да маркирате и опцията Erase disk. Маркирате я, потвърждавате и чакате инсталацията да приключи.

Това е. Вашият Meizu 16Xs или Meizu Note 9 е върнат успешно към глобалната версия на Flyme.


Вашият коментар