Meizu 20 серията, Flyme 10 и FlymeAuto ще бъдат представени официално на 30 март

  Meizu MY+
Meizu 20 серията, Flyme 10 и FlymeAuto ще бъдат представени официално на 30 март

Представянето на новите продукти на Meizu ще се състои на 30 март в Mercedes-Benz Arena в Шанхай. От компанията изтъкнаха, че това ще е най-грандиозната конференция в нейната вече 20-годишна история.

Вчера пък се проведе конференция, на която беше обявено създаването на Xingji Meizu Group, формирана от сливането на Xingji Shidai Technology и Meizu Technology, и със седалище в Ухан. Главен изпълнителен директор на Xingji Meizu Group е Shen Ziyu, който е CEO и на Yikatong Technology.

Преди време се заговори и за промяна на логото на Meizu, тъй като компанията патентова нов дизайн на лого, а вчера това беше потвърдено официално. Новото лого е комбинация от графично (MZ) и буквено изображение с два цвята – червен и черен.

new Meizu logo 2023

Какво знаем до момента за дългоочакваната флагманска серия Meizu 20? Повечето от характеристиките на новите телефони са вече ясни.

Meizu 20 серията е снабдена с водещата мобилна платформа Snapdragon 8 Gen2, UFS 4.0 и LPDDR5X, и в допълнение OneMind 10.0. За доброто охлаждане се грижи голямата площ на разсейване на топлината, която е с 56% повече от тази на серията Meizu 18.

Серията Meizu 20 е оборудвана с прав 10-битов 144 FPS гейминг екран с 1,07 милиарда цвята и централно перфориран отвор за селфи камерата. Рамките за изключително тесни и визуално еднакви на ширина, като най-тясната рамка е 1,57mm.

Основната камера е 50MP 1/1.56″, снабдена с ново поколение SMA оптична стабилизация на изображението, DarkVision 2.0 екстремно подобрение на нощната сцена и all-pixel технология за автоматично фокусиране, като скоростта на фокусиране е увеличена с 33% в сравнение с Meizu 18s.

Новият ултразвуков сензор за пръстов отпечатък 2.0 постига супер бързо отключване за само 0.075s, дори и с мокра ръка. Най-накрая смартфон на Meizu е снабден с инфраред бластер за дистанционно управление на уредите в интелигентния дом.

Meizu 20 серията идва с оптимизация на зареждането на Flyme и подобрение на индустриалния стандарт от 800 дни. Компанията гарантира, че батерията издържа до 1600 цикъла на зареждане и разреждане при запазване на над 80% от капацитета си.

Серията Meizu 20 ще дебютира с ново поколение безгранична екосистема Flyme 10 с мултитерминална и мултисценарийна интеграция. Компанията е инвестирала над 100 милиона юана за оптимизация, а стабилността на системата е нараснала 10 пъти. За гладкото четене и писане отговаря Flyme magic storage master, чрез AI интелигентно сортиране на файловите парчета.

Някои от новите функции във Flyme 10 са: FlymeSound Classic – самостоятелно разработен алгоритъм на Meizu за подобряване на звука и класическа настройка; функция за ранно предупреждение за земетресение; Game Mode 6.0.

Oт Meizu съобщиха наскоро, че си сътрудничат с китайския гигант за търсене Baidu, чийто чатбот Wenxin Yiyan (Ernie Bot на английски) ще бъде интегриран във Flyme за постигане на завладяващо мултитерминално и мултисценарийно изживяване. Официалното представяне на Wenxin Yiyan трябва да бъде на 16 март.

Серията Meizu 20 е оборудвана с 13 високоенергийни антени, с 20 технически решения за настройка, гарантиращи добър сигнал навсякъде. Двата суперлинейни високоговорителя от пето поколение са с 30% по-производителни от тези на предишното поколение.

За Meizu 20 Pro е сигурно, че идва с 2K 120Hz LTPO AMOLED Samsung E6 дисплей с пикова яркост 1800 нита, 5000mAh батерия и поддръжка на 50W Super Wireless mCharge. Също така Pro версията е оборудвана с UWB (ултра широколентова) технология – първата CCC3.0 стандартна UWB функция за автомобилен ключ в Китай.

Важно е да споменем, че въведените стриктни стандарти за контрол на качеството в Meizu 20 серията са подкрепени с 3-годишна гаранция на новите смартфони.


Вашият коментар