Серията Meizu 20: Патенти за нов външен вид на мобилен телефон и на сгъваем телефон

  Meizu MY+
Серията Meizu 20: Патенти за нов външен вид на мобилен телефон и на сгъваем телефон

Остава малко до официалното представяне на флагманската серия Meizu 20. Тя трябва да бъде пусната на пазара през пролетта. С настъпването на китайската Нова година от Meizu започнаха ежедневно публикуване на постери, свързани с Meizu 20 и автомобилната операционна система FlymeAuto.

Днес в сайта на китайското патентно ведомство (CNIPA) беше публикуван дизайн на „мобилен телефон“, приложен от Zhuhai Meizu Technology. Най-вероятно това ще е външният вид на Meizu 20/20 Pro, който от дълго време вълнува потребителите. От чертежите се вижда прав екран с перфорация в средата за селфи камерата. Гърбът също е без извивки (Apple дизайн). Задната камера е четворна, като единият сензор е разположен в кръговата светкавица.

Meizu 20 / Meizu 20 Pro patent

Засега се знае със сигурност, че серията Meizu 20 ще е оборудвана с новата мобилна платформа на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2. Неотдавна сертификат за качество преминаха два нови продукта на компанията – батерия с номинален капацитет 4600mAh (типична стойност 4700mAh) и зарядно устройство с мощност на зареждане до 80W.

Има предположения, че серията Meizu 20 ще поддържа сателитна комуникационна технология, тъй като дъщерната фирма на Geely, Xingji Shidai Technology, неотдавна патентова такава. Чрез дъщерни фирми Geely държи контролен дял от акции в Meizu, а Xindji Shidai също между акционерите. Освен това Geely е първата частна китайска компания, която в средата на миналата година изстреля 9 свои сателита в ниска земна орбита, за да изгради сателитна мрежа за по-точна навигация за автономни превозни средства.

Днес в сайта на CNIPA беше публикуван още един патент на Zhuhai Meizu Technology, отнасящ се до сгъваем телефон. Твърде е възможно да видим и такъв телефон от Meizu, тъй като в официалния тийзър, показан на Meiyou конференцията, има подобно загатване.

Meizu foldable phone patent

Вашият коментар