Какво да очакваме от серията Meizu 19?

  Meizu MY+
Meizu18-18Pro-PopPro-Lipro-Watch-chrger

През последните няколко години Meizu Technology е между производителите с малък пазарен дял. Въпреки това тази година компанията пусна немалко продукти.

Meizu стартира годината с новата си серия здравословно LED осветление, която беше представена на 5 януари. Под марката Lipro видяхме крушки, лунички, осветлeние за шкафове, лампи за осветление в краката, светодиодна лента и интелигентни таванни лампи с регулируеми яркост и цветна температура. Осветителните тела Lipro са в безопасната група RG0 за вредна синя светлина, с висок индекс на цветопредаване Ra97 и без видими трептения.

На 11 януари беше официалното представяне на безжичните слушалки Meizu POP Pro. Това са първите TWS слушалки на компанията с активно шумопотискане. Meizu POP Pro поддържат Flyme за бързо сдвояване с телефона.

На 2 и 3 март бяха представени съответно обновеният фирмен интерфейс Flyme 9 и флагманската Meizu 18 серия. Flyme 9 получи големи промени, както в дизайна, така и в сигурността. Meizu 18 и Meizu 18 Pro са оборудвани с QHD+ AMOLED микро извити дисплеи със 120Hz честота на опресняване и 240Hz честота на дискретизация. Задвижват се от мобилната платформа Snapdragon 888 + X60 5G модема и Adreno 660 графичния процесор. Ултразвуковият сензор за пръстови отпечатъци на Qualcomm, разположен под екрана, позволява мигновено отключване с мокри и мръсни ръце.

На 31 май беше пуснат дългоочакваният изцяло смарт часовник Meizu Watch с пълнофункционална операционна система. Meizu Watch е с AMOLED дисплей с 60Hz честота на опресняване, задвижва се от водещия процесор Snapdragon Wear 4100, а благодарение на вградената СИМ карта (eSIM) чрез него могат да се правят независими от телефона обаждания и да се изпращат СМС-и. Потребителският фърмуер Flyme for Watch е разработен на базата на Android, а не на Wear OS, което дава много повече възможности за персонализация.

До края на тази година се очаква да бъдат представени още три нови смартфона на компанията – с предполагаеми имена Meizu 18s, Meizu 18s Pro и Meizu 18X (или Meizu 18T). Meizu 18s и Meizu 18s Pro ще бъдат сходни като характеристики с актуалната серия Meizu 18 и Meizu 18 Pro, но ще са задвижвани от подобрената мобилна платформа Snapdragon 888 Plus. Meizu 18X/18T ще е по-бюджетен вариант, който най-вероятно ще е оборудван със Snapdragon 870.

На този фон в китайските социални мрежи вече се заговори за следващите флагмани Meizu 19 и Meizu 19 Pro, които трябва да излязат през пролетта на 2022 година. Те естествено, ще бъдат с най-новата върхова мобилна платформа на Qualcomm, чието представяне по традиция ще е в края на годината.

Чипсетът е с работното име SM8450 и се очаква да бъде пуснат като Snapdragon 895 или Snapdragon 898. Той ще бъде произведен по усъвършенствана технология на Samsung, ще включва ARM Cortex v9-базирани ядра, по-бърз модем от ново поколение X65 5G, както и по-мощен графичен процесор. Snapdragon 895/898 ще предостави с 20% по-голяма производителност и по-ниска консумация на енергия, благодарение на 4nm процес.

Друго основно подобрение при Meizu 19 серията ще бъде в дисплея, който най-вероятно ще е с 4K разделителна способност, 120Hz честота на опресняване и 380Hz честота на дискретизация. Съотношението екран/тяло ще се увеличи, благодарение на разположената под екрана селфи камера. А за основната задна камера се очаква да бъде 108-мегапикселова.

Тази година Meizu изостава от тенденциите, що се касае до бързото зареждане. По-скъпият модел Meizu 18 Pro поддържа едва 40W жично и 40W безжично зареждане, въпреки че в продуктовата линия на компанията присъстват 45-ватов адаптер, както и 65W GaN бързо зарядно устройство. Говори се обаче, че от Meizu работят усилено в тази насока и Meizu 19 серията ще поддържа 80-ватово жично зареждане.

До излизането на Meizu 19 серията обаче има доста време. И докато спецификациите на Meizu 18s и Meizu 18s Pro вече са (почти) ясни, остава да разберем какви ще са те при по-бюджетния модел, който вълнува хората с по-ограничени финансови средства.


Вашият коментар