Ще върнат ли Meizu 18 и Meizu 18 Pro старата слава на компанията?

  Meizu MY+
Ще върнат ли Meizu 18 и Meizu 18 Pro старата слава на компанията?

През последните години Meizu изгуби своята популярност в глобален мащаб, а и у нас. Прекомерно бързото разрастване на компанията и пускането на много модели годишно доведоха до нерентабилност и финансови затруднения. Това принуди Meizu да свие производството си и да се ограничи само до границите на Китай. Затворени бяха болшинството офлайн магазини и сервизни центрове.

В края на 2019 година компанията реши да смени своята политика и да се фокусира върху ограничен брой телефони от високия клас. Миналогодишната серия Meizu 17 получи много положителни отзиви и реализира добри продажби. Meizu 17 Pro беше удостоен с немалко награди от престижни китайски и международни форуми.

Но тазгодишните флагмани Meizu 18 и Meizu 18 Pro са на път да върнат старата слава на компанията. Двата телефона са оборудвани с най-добрия за момента хардуер. QHD+ Samsung E4 Super AMOLED микро извити дисплеи със 120Hz честота на опресняване, 240Hz честота на дискретизация и SGS сертификация за редуцирана вредна синя светлина. Мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 888 + X60 5G модема и Adreno 660 графичен процесор. LPDDR5 оперативна памет. UFS 3.1 флаш памет. Течно охлаждане чрез парна камера. Ултразвуковият сензор за отключване чрез пръстови отпечатъци на Qualcomm, позволяващ мигновено отключване дори с мокри и мръсни ръце. Камери с Ultra SMA оптична стабилизация на изображението и DarkVision Ultimate Night View. Хоризонтален линеен вибромотор mEngine 4.0. Мощни линейни стерео говорители. И още, и още…

Подобреният фирмен фърмуер Flyme 9 е с основен акцент върху сигурността и перфектното потребителско изживяване. Без досадни реклами, без нежелани изскачащи уведомления и без никакви предварително инсталирани приложения от трети страни.

В началото на тази година Meizu започна да си партнира с много социални канали и да отваря поетапно над 300 офлайн търговски обекта и сервизни центрове за следпродажбен ремонт, съвместно със Suning Commerce Group – един от най-големите търговци на дребно в Китай. Всичко това прави интереса към Meizu 18 и Meizu 18 Pro много голям.

Meizu 18 Baidu Search Index

Според индекса на Baidu, най-голямата компания за търсене в Китай, нивото на внимание към Meizu в деня на презентацията на новите ѝ флагмани е било по-голямо от това към представянето на OPPO Find X3 и OnePlus 9. Напоследък се забелязва нарастване на интереса и у нас. Драстично са се увеличили заявките за търсене, свързани с Meizu 18 серията, чрез които потребителите идват в нашия фен сайт.

Твърде възможно е тази година компанията да направи стъпки за завръщане на международния пазар. За това свидетелства и неотдавна започналото набиране на глобални тестери измежду популярните технологични блогъри. Дали ще има глобални многоезични версии на тези два смартфона, засега не е ясно. Но със сигурност ще има поне вариант с вградени в операционната система услуги на Google, които могат да бъдат активирани по желание на потребителя (както при Meizu 17 и Meizu 17 Pro), тъй като и двата нови модела са в списъка на сертифицираните от Google устройства.

Meizu 17 and Meizu 17 Pro, GMS

Вашият коментар