Meizu 18X аватар: Първото NFT цифрово изображение в индустрията за мобилни телефони

  Meizu MY+
Meizu 18X AIX NFT

Meizu 18X ще бъде представен на 22 септември заедно с Meizu 18s, Meizu 18s Pro и още 30-ина продукта, разработени самостоятелно или в сътрудничество с други фирми.

Тази сутрин в своя Weibo профил компанията публикува новината, че Meizu 18X е първият в индустрията за мобилни телефони, който притежава NFT цифрово изображение. Аватарът на Meizu 18X ( AI 「X」) е създаден и се продава в една от най-големите NFT платформи в света – OpenSea.

NFT (Non-Fungible Token, непроменяем токен) представлява цифров сертификат за автентичност, базиран на блокчейн мрежата на Ethereum. Ако една картина се продава на търг с документ, който удостоверява автентичността ѝ, уникалността и собствеността на цифровите произведения се доказва с NFT – криптовариантът на документа за автентичност.

При трансформирането на дадено произведение в NFT се създава нов токен (маркер) в блокчейн, който винаги ще бъде свързан с въпросното произведение. По веригата се следи дали то се препродава в бъдеще и авторът му получава предварително определена комисионна, а търговията е в криптовалутата Ethereum (ETH).

Както вече знаем, Meizu 18X ще бъде задвижван от мобилната платформа Snapdragon 870 и ще поддържа бързо зареждане с мощност 30W. Тия дни от Meizu повдигнаха леко завесата и публикуваха плакат, от който стана ясно, че Meizu 18X ще е с 2.5D OLED 10-битов дисплей със 120Hz честота на опресняване.

За разлика от 8-битовите, които могат да възпроизвеждат над 16,77 милиона цвята, 10-битовите екрани могат да възпроизвеждат над 1,07 милиарда цвята. Това е 64 пъти повече цветна информация, а предимствата са: изображения с по-голяма точност на цветовете, по-плавни цветови градиенти и по-фини детайли в сянка, както и подобряване на HDR видеото.

Meizu18X OLED 10bit 120Hz

Вашият коментар