Как да удължим времето за работа на нашия Meizu смартфон

  Meizu MY+
Meizu/Flyme Battery saving

Flyme интерфейсът е добре оптимизиран и Meizu телефоните спокойно издържат цял ден при средно натоварване. Но винаги може да се случи зарядът на батерията да не стигне. Затова е хубаво да носим зарядно със себе си или външна батерия, ако пък нямаме достъп до електричество. В критични ситуации обаче може да се прибегне до някои простички, но ефективни способи.

– Яркост на екрана –
На всички е известно, че колкото яркостта на екрана е по-голяма, толкова по-бързо ще падне батерията. Затова е хубаво да е намалена и настроена на автоматичен режим. Но има и потребители, които искат максимална яркост при ръчен режим. Според инженерите, 100-процентовата яркост изхабява акумулатора значително по-бързо, отколкото при 90% например. Така че за любителите на много ярки екрани – оставяйте ги поне на 80-90% и ще усетите увеличаване на времето за работа.

– Преминаване в режим „само 2G“ –
Още един лакомник, който „изяжда“ акумулатора, е мобилният интернет и най-вече 4G. Естествено е, че искаме максимална скорост, но при намален заряд на батерията можем да я пожертваме и да превключим на 2G. Във Flyme 7 падащото меню за бързо превключване между режимите от щората с уведомления вече го няма. Но при натискане със задържане върху иконата за мобилните данни ни се отваря точно тази настройка.

Flyme 2G only
Flyme account sync

– Автоматична синхронизация –
Ако не са ви спешни уведомленията от имейлите или социалните мрежи, можете да спрете автоматичната синхронизация, която влияе отрицателно на времето за работа на телефона. За това влизаме в Settings > Account and sync (Настройки > Акаунт и синхронизация) и я изключваме изцяло или само за профилите, които не са ни важни.

– Работа на приложенията във фонов режим –
Ясно е, че няма да закачаме месинджърите, но нужно ли е всички приложения да ни работят във фонов режим. Така че спокойно може да ги редуцираме само да най-важните. По подразбиране те са в смарт режим, просто им забраняваме да работят на заден фон. Обаче хубаво е месинджърите да се настроят винаги да работят, за да нямаме оплаквания, че уведомленията ни не идват навреме. Това става от приложението Security > Permissions > Background progresses (Сигурност > Разрешения > Изпълнение на заден план).

Flyme Smart Background
Flyme Smart Background

– Енергоспрестяващ режим –
Във Flyme има специален енергоспестяващ режим, който обикновено ни предлага да се активира при 20-25% от заряда, но нищо не ни пречи да го включим и по-рано. Той намалява яркостта на екрана, спира вибрацията и GPS, намалява честотата на процесора, следи активно фоновата работа на приложенията и др. Всичко това води до икономия на батерията. Включването му става от приложението Security > Battery (Сигурност > Батерия).

Flyme Low power mode

– Супер икономичен режим –
При още по-тежка ситуация с останалия заряд на батерията, липса на опция за зареждане скоро и огромна необходимост от още няколко часа работа на телефона можем да използваме супер икономичния режим. При него се изключват всички функции, с изключение на обажданията, СМС-те и някои други приложения, но многократно се удължава времето за работа на телефона.

Flyme Super saving mode
Flyme Super saving mode

Виждате колко е голяма разликата между Енергоспестяващия и Супер икономичния режим – в единия случай оставащото време е 8 часа и 19 минути, а в другия 33 часа.


Вашият коментар