Flyme: Чиста екстремна фантазия

  Meizu MY+
FlymeOS Meizu

Както знаем, FlymeOS е фърмуер за смартфони, разработен от компанията Meizu Technology. Flyme е базиран на операционната система Android, но е с дълбоко персонализиран потребителски интерфейс.

Първата версия на Flyme излиза на 25 юни 2012 година за Meizu MX. Още от Meizu M8 обаче, който е базиран на Windows CE, виждаме прекрояване на иконите и персонализиране на потребителския интерфейс. И днес Meizu M8 се намира в изложбената зала на централата на Microsoft в Пекин.

Meizu M8 Microsoft

За разлика от името на компанията, което има еквивалентен начин на изписване и с китайски йероглифи, Meizu (魅族), Flyme се изписва само на английски. Мнозина произнасят името неправилно (Флайм, Флейм, Флейми). Единственото правилно изговаряне е Флайми.

Откъде идва идеята за името и логото на Flyme?

Flying House

Твърди се, че вдъхновението е дошло от летящата къща с балоните (Flying House) от филма „Up“ (2009) на Дисни. Точно като тези балони изглежда и стилизираното лого на потребителския интерфейс, а посланието е „Fly me“ (накарай ме да полетя, лети с мен).

FlymeOS

Коментари

  1. Борис Борисов

    Много харесвам Мейзу. Правен е за мен като потребител. Лесно боравя с него. Може би заради Флайми, не знам. Не бих го сменил за друг.

Вашият коментар