Операционната система FlymeAuto на Meizu в автомобилите на Lynk & Co

  Meizu MY+
Операционната система Flyme Auto на Meizu в автомобилите на Lynk & Co

Компанията Meizu е известна със своя Андроид базиран и дълбоко персонализиран потребителски интерфейс Flyme, който има огромен брой почитатели. През март 2021 година стана ясно, че от Meizu разработват и операционна система за автомобили Flyme for Cars.

През юли тази година, чрез своята дъщерна фирма Hubei Xingji Shidai Technology, китайският автомобилен гигант Geely Holding Group направи стратегически инвестиции в Zhuhai Meizu Technology и придоби 79% контролен дял. Целта на Geely е да се възползва от дългогодишния опит на Meizu в разработването на софтуер.

Преди известно време Meizu Technology регистрира марката FlymeAuto, която вероятно ще замени старата марка Flyme for Cars. Компанията набира служители за работа в автомобилната сфера, а вчера постерите на сградата на Meizu бяха подменени с нови.

Meizu Flyme Auto

„FlymeAuto е продължението на Meizu Flyme в интелигентния кокпит. Той ще продължи дизайнерската концепция на Alive Design, ще стане партньор с вас, ще възприеме и разбере вашите нужди и ще установи връзката между хората, хората и нещата, нещата и нещата. Взаимна връзка и накрая постигане на мултитерминално, пълноценно, потапящо интеграционно изживяване.“, написаха днес от компанията в своя официален Weibo профил, а съобщението беше публикувано и в профила на Lynk & Co.

Lynk & Co е китайско-шведски бранд, също собственост на Geely Holding Group, и най-вероятно точно в техните автомобили ще видим за първи път приложение на FlymeAuto.


Вашият коментар