Показаха външния вид на Meizu 18 и 18 Pro: Централно перфорирани леко извити екрани с различни размери

  Meizu MY+
Показаха външния вид на Meizu 18 и 18 Pro: Централно перфорирани леко извити екрани с различни размери

Тази сутрин бяха разпратени поканите за конференциите по представянето на Flyme 9 и Meizu 18 5G серията, които ще се състоят съответно на 2 и 3 март в Dzuhai Grand Theater. Явно от Meizu имат много да ни кажат, щом са разделили презентациите в два дни. Ретроспекцията по повод 18-тата годишнина на компанията ще бъде излъчена онлайн на 1 март.

Meizu 18th anniversary, Flyme 9, Meizu 18 5G - invitation

Днес бяха публикувани официално и първите реални снимки на двата телефона, които доказаха слуховете за центриран отвор в дисплея, в който е разположена селфи камерата. От постера се вижда, че Meizu 18 и Meizu 18 Pro ще бъдат с извити екрани.

Извитите екрани имат своите привърженици, но и много потребители не ги харесват. Хубавото при Meizu 18 серията е, че те ще са 2.75D (micro-curved screens). Извивката е малко по-голяма от тази на болшинството телефони на пазара, която е 2.5D, и по-малка от характерната за телефоните на Samsung – 3D. Напоследък започва да се налага и модата на смартфони с още по-голяма и стръмна извивка – така наречените „водопад дисплеи“ (waterfall displays). Те изглеждат доста атрактивно, но доколко са удобни, не е ясно.

От снимките се вижда също, че Meizu 18 и Meizu 18 Pro ще бъдат с различни размери на дисплея, за разлика от миналогодишната Meizu 17 серия, при която и двата модела бяха с еднакви размери. Това потвърждава слуховете, че Meizu 18 ще бъде с 6,2-инчов екран.

От 3C сертификацията знаем със сигурност, че Meizu 18 ще поддържа максимална мощност на зареждане 36W, а Meizu 18 Pro – до 40W. Това в комбинация с по-малкия екран на Meizu 18 означава, че и батерията му ще е с по-малък капацитет (вероятно до 4000mAh), а оттам и по-малко тегло на телефона, което е и основното му изтъкнато предимство. По-достъпната цена също не е за пренебрегване. Meizu 18 Pro ще превъзхожда с производителност, камера, екран, батерия и т.н.


Вашият коментар