Първи тестове с Meizu 17 5G?

  Meizu MY+
Meizu 17 5G

Трите основни китайски оператора вече са инсталирали специална 5G базова станция в технологичния парк на Meizu, с което се предоставя хардуерна възможност на разработчиците за тестване.

Днес вицепрезидентът на компанията, Hua Hailiang, публикува във Вейбо профила си скрийншот (екранна снимка) с първи тестове на скоростите на 5G мрежата. Скрийншотът определено е направен с Meizu смартфон, което е видно от дизайна на статус бара. И това би трябвало да е Meizu 17, чиито инженерни бройки вече са готови.

Първи тестове с Meizu 17 5G

Обаче друго прави по-интересно впечатление. Пак от статус бара се вижда, че телефонът няма да е със селфи камера, разположена в отвор в дисплея, освен ако не е в средата. Така че най-вероятно дисплеят ще е с тънки рамки и извит 3D (големи разстояния от двете страни – вляво от часовника и вдясно от процентите на батерията) като при концептуалния Meizu Zero, разработките за който при всички положения ще влязат в някой от следващите модели. Но остава и възможността за изскачаща селфи камера.

А иначе, през следващата 2020 година ще видим поне четири 5G смартфона от Meizu. Това каза в интервю за Nanfang Daily главният технологичен директор и един от ветераните инженери в компанията, Liang Dongming. Той е в Meizu още от основаването ѝ през 2003 година.


Вашият коментар