Flyme 7 стоков лаунчър: Apps Indexing

  Meizu MY+
Flyme7 Launcher Apps Indexing

Във Flyme 7 има доста нови екстри, които създават уникално преживяване при използването на телефона. Аз лично нямам инсталирани много приложения и не ми се налага да я използвам, но много ми допада функцията Apps Indexing.

Предполагам сте наясно, че за разлика от лаунчъра на стоковия Android, системният лаунчър на Meizu не съдържа в себе си App Drawer, в който се виждат всички инсталирани на телефона приложения, подредени по азбучен ред. Във Flyme UI всички приложения са разположени директно върху началния екран/екрани, докато при чистия Android на екрана имаме само бързи пътища към инсталираните програми (както на десктопа при Windows OS). Премахването на икона от екрана при чистия Android не деинсталира приложението и ние можем отново да го видим в App Drawer, докато при Flyme го деинсталира. Естествено, системата ни го напомня, за да не премахнем нещо без да искаме.

И тъй като на началния ни екран/екрани приложенията не са подредени по азбучен ред, можем много лесно да ги търсим чрез Apps Indexing. За целта просто плъзваме от горе надолу в десния или левия край на екрана, при което ни се появява азбуката, подобно на търсенето на имена в списъка ни с контакти.


Вашият коментар