Meizu Zero печели златна награда iF Design Award 2020

  Meizu MY+
Meizu Zero печели златна награда iF Design Award 2020

Първият в света смартфон без абсолютно никакви отвори, Meizu Zero, е отличен със златна награда за дизайн iF Design Award 2020 в категория Продукт. Наградите се връчват от немския форум International Forum Design. Церемонията по награждаването ще се проведе на 4 май в легендарния Фридрихщадпаласт в Берлин.

Meizu Zero печели златната награда за комбиниране на висококачествени материали и интегриране на детайли и функционални елементи, което води до ново ниво на качество и прецизност.

Meizu Zero е амбициозен продукт, който премахва всички отвори и няма дори слот за SIM карта или USB заряден порт. Работи само с eSIM и се зарежда единствено безжично. Към момента на представянето му в края на януари 2019 година eSIM не бяха твърде разпространени, така че смартфонът си остана само концептуален.

След това компанията направи опит да комерсиализира Meizu Zero чрез краудфандинг сайт, но не успя да събере необходимата сума за произвеждане на ограничен брой телефони. Все пак сътрудникът на Forbes, Ben Sin, се снабди с най-скъпата бройка, тази от презентацията, като заплати за нея 2999 долара още в същия ден. Ben Sin е китайско-американски журналист, живеещ в Хонконг и отразяващ потребителските технологии в Азия.

Meizu Zero NASDAQ

На 2 февруари 2019 реклама на Meizu Zero се появи и на огромния LED панел на американската фондова борса NASDAQ, разположен на северозападния ъгъл на Таймс Скуеър в Ню Йорк. Три екрана се сменяха върху панела. Надписите им гласяха: „Ние създадохме първия в света телефон без отвори“, „Ние сме създателите от Китай“ и „Моля, подкрепете ни в Indiegogo“.

Meizu Zero NASDAQ

Въпреки че краудфандингът беше неуспешен, за Meizu Zero като революционен продукт се говори доста дълго време.


Вашият коментар