Благотворителен търг на Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition

  Meizu MY+
Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition No. 01

Meizu Technology е компания, която никога не е била безразлична към унищожаването на природата и смята, че защитата на околната среда трябва да бъде част от живота на всеки продукт.

На 18 август 2015г. Meizu стартира официално първия проект за опазване на околната среда в китайската индустрия за мобилни телефони – mCycle. Според статистиката на компанията, от създаването на проекта са рециклирани над 770 000 телефона, с което ефективно е намалена щетата от отпадъчните батерии и вредните метали върху земята и водните ресурси.

През март тази година беше стартиран новият план за подмяна на зарядни устройства mCycle 2.0, в рамките на който до момента са рециклирани над 90 000 единици.

По повод 8 юни, Световният ден на океана, беше подписано споразумение за сътрудничество между Meizu и резервата за китайски бели делфини на устието на Перлената река. Тази река е една от най-натоварените води в Китай, а дори и в света. Човешката дейност е голяма заплаха за обитателите й.

Signing Ceremony of Meizu and Pearl River Estuary Chinese White Dolphin Protection Base

Китайските бели делфини са изчезващ вид, наброяват едва около 2000 екземпляра и намаляват с 2,5% годишно. В тази връзка компанията пусна много ограничено издание на Meizu 18 за ценителите на смартфони с бял преден панел. От лимитираната серия Meizu 18 Chinese White Dolphin Rare Edition бяха произведени само 88 бройки, като всяка кутия си имаше сериен номер от 01 до 88. Цената им от 5888 юана, заради високата себестойност на белия панел, не попречи бройките да бъдат разпродадени веднага.

Оказа се обаче, че от Meizu са запазили телефона със сериен номер 01. Заедно с Jingdong Foundation утре ще бъде организиран търг в сайта jd.com, а приходите ще бъдат дарени на екологичната организация Alxa SEE, която развива проекти за защита на морското биоразнообразие.

„Нито една фирма или човек, желаещи по-добра планета, не бива да остават настрана. Опазването на околната среда не е маркетинг и не е само обществено благосъстояние. Изисква цена.“ – написаха от Meizu в официалния си Weibo профил.


Вашият коментар