Flyme екологията на Meizu в смартфоните Xperia на Sony

  Meizu MY+
Flyme екологията на Meizu в смартфоните Xperia на Sony

През октомври 2021г. Sony и Meizu постигнаха дългосрочно сътрудничество. Двете компании обединиха хардуера на Sony и софтуерната екология на Flyme, съчетана с оригиналната операционна система Android. Първоначално в Xperia 1 III бяха интегрирани Mагазинът за приложения, Електронната поща, Времето и Новините. Това се хареса на мнозинството потребители и сътрудничеството между Sony и Meizu продължи да се фокусира върху адаптирането на повече приложения от Flyme.

В своя Weibo профил от Sony China написаха, че Meizu Flyme е водеща персонализирана система на базата на Android, с близо 10-годишно развитие и над 100 милиона верни фенове. Flyme фърмуерът има дълбоко разбиране на нуждите на местните потребители и ще осигури по-добро изживяване на собствениците на мобилни телефони от серията Xperia.

Meizu Flyme Apps Sony Xperia

На тази основа официално обявеният вчера Sony Xperia 1 IV получи по-пълно надграждане на системата и софтуерното изживяване. Xperia 1 IV идва с Android 12 и освен досегашните приложения на Meizu, бяха добавени Минус 1 екранът (Aicy Glance), Галерията, Интелигентният гласов асистент Aicy, Съобщенията и Центърът за сигурност. Въпреки че няма вградена система Flyme, действителното изживяване няма да бъде твърде различно от това на Meizu.

Част от новодобавените в Sony Xperia 1 IV функции на Flyme ще бъдат адаптирани при следващи актуализации и към моделите Xperia PRO-I, Xperia 1 III и Xperia 5 III.


Вашият коментар