Meizu 17 Pro спечели GOOD DESIGN AWARD 2020

  Meizu MY+
Meizu 17 Pro спечели GOOD DESIGN AWARD 2020

Тазгодишният флагмански модел Meizu 17 Pro спечели приза GOOD DESIGN AWARD 2020 в категория Камери, мобилни телефони и таблети.

Компанията Meizu е известна сред местните марки мобилни телефони със своя уникален почерк. Също е сред единиците производители, които все още пускат модели с бял преден панел. Керамичното тяло с лазурен цвят на Meizu 17 Pro, направено в сътрудничество с популярната занаятчийска работилница Hsiao Fang Pottery Art, заслужено получи наградата на японците.

GOOD DESIGN AWARD, известна още като G-mark, е цялостна система за оценка на дизайна, датираща от 1957 година. За нея кандидатстват много компании и дизайнери от и извън Япония, стараейки се да правят подобрения в индустрията и качеството на живот.

Анотация

Meizu 17 Pro Ви носи чисто ново изживяване. 6,6-инчовият персонализиран дисплей, с отличен контрол на ръба, изглежда така, сякаш екранът е залепен като плочка върху тялото. Той също така поддържа честота на опресняване от 90 кадъра и честота на дискретизация от 180Hz. Коприненото изживяване е не само за очите Ви, но и за върха на пръстите Ви. Впечатляващ индустриален дизайн, който съчетава естетиката, структурата, материалите и изработката по правилния начин.

Meizu 17 Pro спечели GOOD DESIGN AWARD 2020

Оценка

Това е 5G съвместим флагмански смартфон. В миналото имаше и други модели, използвали керамичен материал за гърба, което е основна характеристика на Meizu 17 Pro, но повечето от тях обикновено бяха по-тежки от стъклените и при изпускане имаха чупливост, която не можеше да бъде избегната. Тази керамика обаче има дебелина, близка до граничната. Резултатното относително намаляване на теглото на устройството означава, че рискът от повреда е сведен до минимум и то е оценено високо за създаденото чувство за сигурност на керамиката, която има уникална и привлекателна текстура. Гърбът също е семпъл и красив, а керамичният материал и симетричното оформление на всеки компонент създават дълбочина и усещане за полупрозрачност и излъчват уникална привлекателност, която се откроява сред много други смартфони.


Вашият коментар