Huang Zhipan е новият главен изпълнителен директор на Meizu Technology

  Meizu MY+
Huang Zhipan е новият главен изпълнителен директор на Meizu Technology

Вчера Qualcomm China публикува в своя Weibo профил интервю с главния изпълнителен директор на Meizu Technology. Стана ясно, че тази длъжност вече се изпълнява от Huang Zhipan, по-малкият брат на Huang Zhang. В началото на месеца компанията изпрати ежегодните писма до своите служители, които също бяха подписани от Huang Zhipan. Тъй като няма официално съобщение от Meizu, не е известно кога е направен този ход.

В интервюто новият CEO обобщи какво е постигнала компанията през изминалата година и припомни стратегията на Meizu от 2020 година да се превърне в премиум марка с диференциран бизнес за мобилни телефони от среден до висок клас и развитие в AIoT сферата и интелигентния дом.

През 2020 година компанията отчита финансов успех, въпреки че пусна на пазара само два смартфона. Meizu 17 серията спечели доста награди за уникалния си дизайн и хардуерна конфигурация от най-високо ниво, включително GOOD DESIGN AWARD 2020, една от четирите най-добри награди в света за индустриален дизайн. Meizu 17 серията беше призната от фенове, медии и браншови организации и се превърна в един от най-отличителните флагмански смартфони на годината.

В допълнение към поддържането на отличителния „Meizu Design“ компанията пусна и две ограничени серии. Meizu 17 Pro получи версия с красив керамичен лазурен заден капак в съвместна разработка с тайванската работилница за керамика Hsiao Fang Pottery Art. Meizu 17 пък отбеляза с лимитирана серия построяването на първия изцяло китайски самолетоносач CV-17.

През цялата изминала година Meizu 17 серията намираше място и в различните AnTuTu класации – за производителност, за съотношение цена/производителност и оценка на потребителите. През януари тази година Meizu 17 Pro е на челна позиция при Android смартфоните според оценката на потребителите, а Meizu 17 е на 6-то място в класацията.

 Meizu 17 Pro и Meizu 17 в AnTuTu класацията за януари 2020

Наскоро Meizu обяви марката Lipro и пусна първата партида висококачествени продукти за изграждането на интелигентен дом и осигуряване на по-добър живот на потребителите чрез здравословно осветление.

Компанията ще обърне голямо внимание и на AioT носимите продукти, първият от които е дългоочакваният Meizu Smart Watch.

Две последователни години Meizu Technology е в Топ 100 на най-ценните китайски марки в класацията на BrandZ, което показва, че предприетата стратегия е правилна.

В началото на тази година Meizu стартира сътрудничество с много социални канали и започна поетапното отваряне на над 300 офлайн търговски обекта и сервизни центрове за следпродажбен ремонт, съвместно с един от най-големите търговци на дребно в Китай – Suning Commerce Group.

През 2021г. Meizu ще продължи да предоставя на потребителите висококачествени и отличителни бутикови мобилни телефони и интелигентни часовници, Meizu Acoustics ще задълбочи усилията си в разработването на TWS слушалки, ще бъдат пуснати нови продукти под марката Lipro. Новата флагманска серия Meizu 18, оборудвана с мобилната платформа Snapdragon 888 5G на Qualcomm, ще ни посрещне през пролетта.


Вашият коментар