Смартфони и слушалки на Meizu с награди от престижни международни форуми

  Meizu MY+
Meizu 17 Meizu 17Pro Earphones Pandaer

Тазгодишният флагмански модел на компанията, Meizu 17 Pro, беше удостоен с CMC Swan Award 2020 в категорията Най-добър 5G мобилен телефон. Ежегодната церемония по награждаване на победителите в Китайския конкурс за мобилен дизайн се проведе в началото на ноември. За да гарантират добро потребителско изживяване производителите на 5G мобилни телефони са изправени пред много предизвикателства, като екология на продукта, дизайн, охлаждане, живот на батерията – все качества, които Meizu 17 Pro притежава.

Meizu 17 Pro получи Good Design Award 2020

В края на октомври Meizu 17 Pro получи и Good Design Award 2020 в категория Камери, мобилни телефони и таблети. Събитието се организира от Японския институт за популяризиране на дизайна (JDP). Meizu 17 Pro спечели журито с красивия си външен вид и финия симетрично оформен керамичен гръб със сведен до минимум риск от счупване при изпускане, направен съвместно с Hsiao Fang Pottery Art.

Трябва обаче да отдадем заслуженото и на други продукти на Meizu Technology, които са били удостоявани с престижни награди. Нека видим кои са те през последните години.

В началото на тази година Meizu Zero беше отличен с най-високата награда на Международния форум за дизайн, който се провежда в Германия – iF Gold Award 2020 в категория Продукт. Meizu Zero е първият в света смартфон, при който липсват каквито и да било отвори. Няма слот за SIM карта, работи само с eSIM. Няма заряден порт, зарежда се единствено безжично. Поддържа мощност на зареждане 18W, което е най-бързото безжично зареждане към момента на представянето му. Няма отвори за високоговорители, тъй като те са заменени от пиезоелектрически преобразувател под дисплея – mSound 2.0.

Meizu Zero беше отличен с iF Gold Award 2020

През ноември миналата година Meizu 16s Pro грабна наградата CMC Swan Award 2019 в категорията Най-естетичен дизайн, игнорирайки тенденциите за разполагане на селфи камерата в прорез (тип „бретон“ или капковиден) или в отвор в дисплея. Смартфоните с изскачаща предна камера също бяха на мода. Meizu 16s Pro обаче запази емблематичния дизайн на компанията със супер тънки симетрични рамки и селфи камера, разположена в горната рамка.

Meizu 16s Pro грабна наградата CMC Swan Award 2019

Meizu HALO Laser Bluetooth Headset и Meizu Flow 3-Driver Hybrid Earphones спечелиха iF Design Award 2019.

Хибридните слушалки Meizu Flow 3-Driver, разработени съвместно с Института по акустика към Китайската академия на науките, използват балансни драйвери за средните и високи честоти и динамичен драйвер за ниските, който предлага по-мощен басов звук. Към това е добавен и бас рефлекс за още по-дълбоки ниски честоти.

Meizu Flow 3-Driver Hybrid Earphones спечелиха iF Design Award 2019

Блутут слушалките Meizu HALO са много атрактивни заради използваното скъпо оптично влакно Corning Fibrance, което се осветява чрез лазерни диоди от Osram в ритъма на слушаната музика. Друго оригинално решение е движещият се по кабела магнит, към който за удобство при разговори се закрепва дистанционното управление на слушалките.

Meizu HALO Laser Bluetooth Headset с iF Design Award 2019

Meizu 15 и Meizu 16th бяха отличени с Red Dot Design Award 2019. Наградата Red Dot е с над 60-годишна традиция. Първият годишен конкурс за дизайн се провежда през 1955г. в Есен, Германия. Днес, с повече от 18 000 заявки годишно от професионалисти в областта на дизайна, компании и организации от над 70 държави, Red Dot е един от най-големите и най-известни дизайнерски конкурси. Освен в новия дом в Есен, който предлага 4000 м² изложбена площ, експонати на продукти, прототипи и концепции могат да бъдат видяни и в музеите в Сингапур и Китай.

Meizu 15 впечатлява журито със задния капак, изработен от хирургическа неръждаема стомана и алуминиева сплав. Рамките на дисплея са много тесни и са в хармония със симетрично проектираното тяло. Устройството се отключва чрез лицево разпознаване. 20-мегапикселовата предна камера подобрява селфи снимките чрез AI технология.

Meizu 15 с Red Dot Design Award 2019

Meizu 16th предлага висококачествен 6-инчов Super AMOLED COF екран, стъклото е извито отстрани и се свързва привлекателно с алуминиевата рамка. Този ефект се подчертава от изключително тесните рамки на дисплея. С дебелина 7,3 мм смартфонът изглежда сравнително тънък. Устройството се отключва чрез разпознаване на пръстови отпечатъци, а сензорът е разположен в долната част на екрана, което е леснодостъпно и удобно за палеца.

Meizu 16th с Red Dot Design Award 2019

През 2018 година Meizu PRO 7 беше награден с iF Design Award за „Omni-Dimensional“ дизайна, разработен в сътрудничество с Frog Design, както и за разположения на гърба персонализиран втори сензорен дисплей с голяма плътност на пикселите.

Meizu PRO 7 награден с iF Design Award 2018

Вашият коментар