Meizu, Meilan, mblu, lifeme и Lanchen: Каква е връзката между тях?

  Meizu MY+
Hua Hailiang: Meizu, Meilan, mblu, lifeme и Lanchen

Преди няколко години под марката Meilan в Китай се продаваха бюджетните телефони на Meizu, а за международния пазар това беше Meizu M серията. Те бяха ориентирани към младежката аудитория и с много добро съотношение качество/цена, а слоганът беше „Quality for Young“. Поради финансовите си затруднения компанията се отказа от Meilan и започна да произвежда смартфони само от средния към високия клас, тъй като те носят по-голяма рентабилност.

Meizu Meilan smartphone

Неотдавна брандът Meilan (魅蓝) беше възобновен. Той обаче вече е собственост на Lanchen Technology, което не означава, че Meizu (魅族) няма нищо общо с него.

Zhuhai Lanchen Technology Co., Ltd. е създадена на 23 юни 2021 с регистриран капитал от 2 милиона юана и представляващ Hua Hailiang. Бизнес обхватът включва научноизследователска и развойна дейност, производство и продажба на домакински уреди, производство и продажба на потребителско оборудване за интелигентен дом и др. Lanchen Technology е със същия адрес на управление, на който се намира и седалището на Meizu Technology.

Meilan mblu Blus ANC earphones Lanchen Technology

Компанията Lanchen (蓝辰) се държи съвместно от Hua Hailiang, Zhuhai Meizu Communication Equipment Co. , Ltd. и Zhuhai Fenghua Management Consulting Partnership (Limited Partnership). Сред тях Zhuhai Meizu Communication Equipment Co., Ltd. е дъщерно дружество на Zhuhai Meizu Technology Co., Ltd.

Освен бившия вече вицепрезидент на Meizu, Hua Hailiang, в основния състав на Zhuhai Lanchen Technology са Zheng Nan и Yang Dapeng, който е и акционер в Zhuhai Fenghua Management Consulting Partnership (Limited Partnership). Hua Hailiang е изпълнителен директор, Yang Dapeng е управител и Zheng Nan е супервайзър.

Заедно с mblu беше рестартирана и продуктовата линия lifeme, която също вече се разработва от Lanchen Technology. Преди това с марката lifeme се продаваха аксесоари, свързани с ежедневието, като Bluetooth тонколонки, чадър, раници, чанта за фотоапарат и кабел за данни USB Type-C към Lightning.

Meizu Lifeme BTS30 Speaker Bluetooth Portable
Meizu Lifeme Bluetooth Speaker Microphone
Meizu Lifeme umbrella
Meizu Lifeme backpack camera bag
Meizu Lifeme PD USB-C Lightning cable

След като Lanchen Technology пое управлението на Meilan, на пазара бяха пуснати слушалките mblu Blus ANC, mblu HiFi декодиращият усилвател за слушалки, mblu 200W преносимата захранваща станция и lifeme блузата с качулка. До края на октомври се очаква да видим още продукти.

Meilan Lifeme hoodie

Въпреки че Lanchen е свързана с Meizu, тя е с независима бизнес политика и с отделен уебсайт (mblu.com). Все пак, новите продукти с марките mblu и lifeme се продават чрез онлайн магазина Meizu Mall. Слушалките mblu Blus ANC са пряк конкурент на Meizu POP Pro, но поддържат Flyme за бързо сдвояване.

След възобновяването на Meilan потребителите се надяваха, че отново ще се произвеждат смартфони на по-достъпни цени. За съжаление, засега такива индикации няма.


Вашият коментар